TURISM 9 noiembrie 2020

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe: HORECA a plătit marele preţ al pandemiei; Guvernul ar trebui să fie mai proactiv

de Agerpres | 4430 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, apreciază că firmele care activează în domeniul HORECA „au plătit cel mai mare preţ“ al pandemiei şi consideră că Guvernul ar trebui să fie „mai proactiv“ pentru a limita efectele negative ale acesteia asupra economiei.

„Aceste efecte devastatoare ale epidemiei asupra economiei sunt şi vor fi pe termen termen lung, dar aici cred că Guvernul ar trebui să fie mult mai proactiv şi să facă mai multe pentru ca firmele să poată să păstreze angajaţii, să nu-şi piardă afacerile. Orice înseamnă HORECA, ei au plătit poate cel mai mare preţ al aceste epidemii“, a declarat vineri primarul Antal Arpad.

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, au lansat luna trecută un program de sprijinire a firmelor locale afectate de pandemie, denumit „minimis COVID“, iar circa 55 de întreprinderi mici şi mijlocii au depus cereri de finanţare.

Prin acest program, hotelurile şi pensiunile din municipiul Sfântu Gheorghe afectate de pandemie, dar şi firmele care anul acesta au avut pierderi de cel puţin 15% faţă de anul trecut, vor primi o finanţare de maximum 50.000 de euro.

De asemenea, barurile, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică vor beneficia de maximum 10.000 de euro prin această schemă de minimis, condiţia fiind ca banii să fie folosiţi pentru investiţii.

Micrograntul „minimis COVID“ are un buget de 2 milioane de euro, iar beneficiarii vor trebui să aibă un aport propriu.

Ajutorul de minimis pentru unităţile de cazare este de 500 de euro pe cameră de cazare, dar nu mai mult de 50.000 de euro de firmă, pentru unităţile de alimentaţie publică, restaurante, baruri etc. se acordă 50 de euro pe metrul pătrat, incluzând şi suprafeţele teraselor autorizate, dar acest ajutor nu poate depăşi 10.000 de euro, iar celelalte firme pot primi un ajutor de 500 de euro pe salariat.

Programul vine în completarea unui pachet de măsuri pentru sprijinirea firmelor locale, adoptat în luna august de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, care prevedere, printre altele, reducerea cu 50% a impozitului pe clădirile firmelor pentru perioada în care s-a instituit starea de urgenţă şi care pot dovedi că au fost afectate de pandemie şi a unui program de stimulare a investiţiilor în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.