Orașul Covasna, gazda Congresului Național Anual de Medicină Fizică, de Recuperare și de Balneologie
Consorțiul format din Societatea Română de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneoclimatologie (SRMFRB), Asociația Română de Balneologie (ARB), Societatea Română de Neuroreabilitare (RoSNeRa), Societatea Română de Patologie, Terapie și Recuperare Vertebro - Medulare (RoSCoS) și Societatea Specialiștilor în Reabilitare Medicală și Medicină Fizică din Republica Moldova (SSRMMFRM) va organiza, în parteneriat cu Turism Covasna SA, Primăria Orașului Stațiune Covasna, Consiliul Județean Covasna și a Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, în perioada 1-5 Septembrie 2021, Congresul Național Anual de Medicină Fizică, de Recuperare și Balneologie, cu participare internațională, într-o variantă hibridă – cu participare fizică – la Covasna sau/și online, pe platforma zoom a evenimentului.
„Congresul reprezintă o „gură de oxigen sau, altfel spus, aeroioni” de o înaltă valoare științifică și medical-profesională pentru Dezvoltarea Turismului Balnear. În cadrul evenimentului vor fi prezentate 127 lucrări de la profesioniști din țară, alături de 21 de lucrări științifice ale unor personalități remarcabile la nivel internațional. Vor fi prezenți peste 150 de delegați, în mod fizic, și încă 150 de participanți online din România, respectiv 100 de participanți online din străinătate. Din punct de vedere inovativ, aducem în prim plan o sesiune dedicată AQUA/Water Sommelierilor, punctând o nouă dimensiune a apelor minerale și motivarea unei Culturi a Apei. Congresul reprezintă un moment important și pentru că va fi prezentat Topul Stațiunilor Balneare pentru acest an, realizat de Asociația Română de Balneologie” – a punctat dr. biol. Constantin Munteanu, președintele Asociației Române de Balneologie.
Evenimentul are girul Universităților de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, din București, „Grigore T. Popa” din Iași, „Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca, Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Universității „Ovidius” din Constanța, Universității de Medicină și Farmacie din Craiova și Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Chișinău, Republica Moldova, la care adăugăm auspiciile Universității din Oradea.
Congresul va conține elementele necesare unei dezbateri academice de vârf pentru dezvoltarea domeniului medicinei fizice, recuperării și balneologiei.
Pagina web a evenimentului: https://bioclima.ro/Congres2021.php.
Ceremonia de deschidere este planificată a se desfășura în data de 31 August 2021, începând cu ora 17.00. Sesiunea științifică Internațională (în limba engleză) va avea loc în data de 1 Septembrie 2021, începând cu ora 10.00.
Informații suplimentare pot fi solicitate pe email: congres2021@bioclima.ro
Biroul de presă al Consiliului Județean Covasna