O școală de schi autorizată și-a pus bazele la Șugaș Băi
Acțiunea vine în scopul promovării sportului rege al iernii și al peisajelor din zonă
Asociația de Turism și Ecologie CovAlpin din Sfântu Gheorghe continuă activitățile de promovare a zonei Șugaș Băi drept o destinație de neratat pentru sportul rege al iernii, schiatul. În acest sens, pe lângă un videoclip de prezentare aeriană a celor două pârtii încă practicabile, cu imagini spectaculoase filmate cu drona, CovAlpin a pus, începând de anul acesta, bazele unei școli de schi autorizate. Aceasta din urmă își va intra în activitate la capacitate maximă cel mai probabil începând din sezonul viitor.
„Șugaș Ski Aerial este cel mai recent material al Asociației de Turism și Ecologie CovAlpin și are ca scop promovarea schiului alpin în stațiunea Șugaș Băi, și nu numai. Ideea de la baza materialului video pornește de la Școala de schi pe care am înființat-o recent și care va funcționa în județ după toate normele în vigoare”, ne-a declarat președintele CovAlpin, Tiberiu-Andrei Poștoacă.
Ideea înființării școlii de schi, care să aibă instructori autorizați, a venit și în contextul problemei date de falșii instructori care, în Brașov cel puțin, au fost foarte prezenți pe pârtii în acest sezon.
„Ca și factor economic urmărim nu doar partea de promovare a zonei, ci și creșterea calitativă a actului de predare prin folosirea monitorilor de schi acreditați, fiscalizarea activității monitorilor de schi. Recentul scandal din Poiana Brașov are „partea lui bună”. Este nevoie de responsabilizarea tuturor factorilor implicați, de la turiști și administratorii pârtiei de schi, până la instructorii care-și desfășoară activitatea”, a punctat Tiberiu-Andrei Poștoacă.
Iar acțiunile CovAlpin în promovarea turismului și ecologiei vor continua în perioada următoare, mai spune președintele asociației.
„Vom veni inclusiv cu un set de recomandări către administrația locală, exemple de bune practici testate și aplicate și în alte parți. Sperăm ca din experiența noastră să se cristalizeze câteva idei care să îmbunătățească experiența turistică pe care o au cei care vizitează stațiunea”, a subliniat Tiberiu-Andrei Poștoacă.
Totodată, CovAlpin este în curs de a obține acreditarea de la AER (Asociația de Ecoturism din România) pentru alte câteva programe și activități din sfera ecoturismului, printre care schiul de tură, snowshoeing-ul (drumeția cu rachete de zăpadă), dar și observarea și fotografia animalelor sălbatice.
„Pentru unele aspecte e adevărat că suntem încă în căutarea de resursă umană capabilă”, a mai spus președintele asociației.
Detalii despre Asociația CovAlpin și acțiunile organizate sunt disponibile pe site-ul http://covalpin.ro/. Videoclipul amintit poate fi văzut pe pagina de Facebook CovAlpin.
Luna ianuarie a consemnat un record absolut de urcări ale schiorilor pe pârtiile de la Şugaş Băi, cu peste 9.500 de tichete vândute, aproape cât cifrele pentru lunile ianuarie şi februarie din sezonul trecut la un loc.
Bilanțul Sepsi ReKreativ, administratorul domeniului schiabil, arată că anul acesta, până în ianuarie inclusiv, la Șugaș Băi se vânduseră 17.200 de tichete pentru ambele pârtii.
Pârtia cea mare de schi are o lungime de 560 de metri și o lățime de 73, cu 150 de metri diferență de nivel, fiind potrivită categoria de dificultate medie. Pârtia cea mică are 250 de metri lungime și 60 de metri lățime. Este de dificultate medie, cu 65 de metri diferență de nivel.
Ambele pârtii sunt numai bune pentru a învăța tainele schiului în cele mai bune condiții, iar întreaga natură îmbrăcată încă în haina albă a iernii îmbie la aventuri specifice sezonului rece. Tocmai de aceea, activitățile CovAlpin sunt exact ceea ce avea nevoie iubitorul de sporturi de iarnă, dar și Șugaș Băi, din punct de vedere al promovării.
Sursă foto: CovAlpin.