ECONOMIC 4 decembrie 2020

Trei investitori noi au concesionat teren în Parcul Industrial de la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1482 vizualizări

Se vor genera aproape 40 de locuri de muncă 

„Pe lista investitorilor care au ales să activeze în cadrul Parcului Industrial de la Sfântu Gheorghe s-au mai adăugat încă trei nume la finalul săptămânii trecute, a precizat managerul de la Sepsi Park, Miklós Zoltán”. Conform acestuia, valoarea totală a investițiilor care se vor realiza pe parcelele concesionate se ridică la 2 milioane de euro. 

Cea mai mare suprafață de teren, 1,5 hectare, a fost adjudecată de firma Danubius Truck SRL. Managerul de la Sepsi Park, Miklós Zoltán a precizat că aceasta este o subsidiară a firmei Eurotrade SRL din Ungaria. 

Danubius Truck SRL își propune să înființeze un service de camioane, împreună cu stație de ITP, dar și o spălătorie pentru camioane. Investiția are o valoare de 1,5 milioane de euro și o să genereze 22 de locuri de muncă, spune administratorul Parcului Industrial. 

„Al doilea investitor este LON-SEPSI DON13 SRL. Firma a concesionat o suprafață mai mică de teren de 15 arii și din 100.000 de euro își propune să înființeze o spălătorie auto cu două boxe, un punct de alimentație în cadrul Parcului și o stație de încărcare pentru mașini electrice. Locuri de muncă sunt relativ puține – trei. A treia firmă este Agro Electrosistems SRL. Aceasta a adjudecat un teren de aproape jumătate de hectar, unde din 400.000 de euro își propune să facă o fabrică de echipamente și accesorii pentru garduri electrice. Vorbim despre o firmă existentă deja în Sfântu Gheorghe care își propune să se mute în Parcul Industrial și să dezvolte, iar numărul locurilor de muncă este de 14”, a spus în cadrul unei conferințe de presă, Miklós Zoltán. 

Rutin Bauleitung SRL, Cultivo SRL, Biofarm SRL, Sebago Mob SRL, Sajgo Trans SRL, Charta Print SRL, Gosp Com S.A., Eltor SRL, Afibiotech SRL, Rauschert Romania SRL, AKSD Romania SRL și Red Rock Marine SRL sunt celelalte firme care au concesionat teren în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos. Două dintre acestea sunt operaționale, în timp ce altele sunt în diferite faze de execuție sau proiectare.

Parcul Industrial de la Câmpu Frumos, aflat la ieșirea din municipiul Sfântu Gheorghe, a fost realizat de autoritățile locale printr-un proiect în valoare totală de 24,6 milioane de lei, cofinanțat din fonduri europene.  Parcul se întinde pe o suprafață de 16,3 hectare, iar în incintă există și o clădire administrativă cu 24 de birouri, care pot fi închiriate de firmele interesate. În prezent, în clădirea de birouri sunt 11 chiriași. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.