ECONOMIC 8 februarie 2020

Transport în comun pe ruta Brașov - Vama Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 10307 vizualizări

Vestea le este de folos și locuitorilor din partea covăsneană a zonei Buzaielor

Primăria Brașov a anunţat vineri că autobuze ale societăţii de transport în comun RAT Braşov vor efectua, de luni, 10 februarie, cinci curse zilnice în localitatea Vama Buzăului. Vestea le este de folos și locuitorilor din partea covăsneană a zonei Buzaielor – Întorsura Buzăului, Sita Buzăului și Barcani.

Măsura pentru sprijinirea localității aflate la o distanţă de peste 40 de kilometri a fost luată de municipalitatea brașoveană deoarece locuitorii din Vama Buzăului nu mai aveau nici posibilitatea deplasării cu trenul spre municipiul reşedinţă şi nici măcar a unei curse operate de un transportator privat.

George Scripcaru a explicat că a solicitat RAT Braşov să găsească o soluţie, având „în vedere că, în acest moment, nu există transport public spre Vama Buzăului, trenul nu mai are cum să ajungă şi nu mai există niciun transportator care să opereze această rută".

„Nu trebuie să uităm că sunt şi turişti care vor să ajungă acolo, astfel că o astfel de rută se justifică. (...) Extinderea transportului în zona metropolitană face parte din planul nostru de mobilitate urbană durabilă. Trebuie să fim conştienţi că cea mai mare parte a persoanelor active din aceste localităţi vin la Braşov, fie pentru a munci, fie pentru a îşi aduce copiii la grădiniţă sau şcoală. Mulţi dintre aceştia utilizează autoturismul propriu, ceea ce creează o presiune şi mai mare în ceea ce înseamnă circulaţia în interiorul oraşului şi implicit, creşte poluarea. Prin asigurarea unui transport metropolitan de calitate încercăm să îi facem să opteze pentru transportul în comun", a mai spus primarul Braşovului.

„Este o realizare importantă pentru noi și un început prin care dorim să demonstrăm partenerilor din Brașov, că vămășenii sunt corecți și primitori și că din această acțiune vom avea cu toții de câștigat, totul pentru binele comunităților vămășene și brașovene, dar și al turiștilor care vor ajunge în Stațiunea Turistică Vama Buzăului”, a transmis, prin intermediul Facebook și primarul din Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș.

În zilele lucrătoare, plecările în curse din cele două capete de linie vor fi la următoarele ore:

Triaj: 4.00; 7.50; 13.00; 16.20; 20.00;

Vama de Sus: 05.20, 9.10; 14.20; 17.40; 21.20;

iar în zilele de sâmbătă și duminică la orele:

Triaj: 4.10; 8.00; 20.00;

Vama de Sus: 5.30; 9.20; 21.20.

Prețul unei călătorii între Brașov și Vama Buzăului va fi de nouă lei, iar cel al unui abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii este de 306 lei. Plata călătoriilor se poate face cu bilete de hârtie, cu carduri de transport sau prin intermediul telefonului mobil, cu aplicația 24pay. Achiziționarea și încărcarea cardurilor de transport se poate face la centrele de vânzare, iar ulterior încărcarea se poate realiza de la automatele de vânzare RATBV. Biletele de hârtie pentru traseul 540 se pot procura de la centrele de vânzare, conducătorii auto de pe linia 540 și de la agenții economici din Vama Buzăului, colaboratori ai RATBV. Toate informațiile necesare referitoare la traseu, orare și planul tarifar pot fi consultate de mâine pe site-ul www.ratbv.ro.

Sursa: AGERPRES, Brașov City și Primăria Vama Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.