ECONOMIC 24 august 2022

Top 5 afaceri/restaurante din județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1204 vizualizări

O analiză a Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna pe tema turismului din județul Covasna și a situației afacerilor din domeniu după anii de pandemie arată că primele trei din cele cinci cele mai performante firme care au activitate în zona de alimentație publică sunt restaurante din regiunea Târgu Secuiesc. 

Aceleași informații relevă și că primii cinci „jucători” din acest palier fac împreună 30% din cifra de afaceri din domeniu în tot județul Covasna, însumată la aproape 30 de milioane de lei. 

Potrivit CCI Covasna, topul întocmit după datele oficiale înregistrate în 2021 arată astfel: 

  1. SICULCOM SRL (Restaurantul Măcieșul din Târgu Secuiesc), cu o cifră de afaceri de peste 16,7 milioane de lei; 
  2. PRODUCTIE DARAGUS SRL (Restaurantul Cetate din Bálványos, Restaurantul Dózsa din Dalnic), aproape 4 milioane de lei cifră de afaceri; 
  3. WINE - HOUSE SRL (For You Pub - Târgu Secuiesc), 3 milioane de lei; 
  4. ZECOVI SRL (Party Pub din Baraolt), peste 2,9 milioane de lei; 
  5. SUGASKERT SRL (Restaurantul Sugás din Sfântu Gheorghe), peste 2,6 milioane de lei. 

Tot Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna notează că „situația este puțin mai nuanțată în sectorul alimentației publice, unde piața este mai echilibrată, cu mai multe întreprinderi mai mici, dar prospere, din regiune care își împart piața”, respectiv că „sunt câteva unități de cazare și restaurante din județul Covasna care nu au intrat în TOP 5 și, prin urmare, nici în această analiză, dar vă recomandăm cu căldură restaurantul Pivnița Sfântu Gheorghe din Sfântu Gheorghe pentru meniul său deosebit, sau Restaurantul Castel din Sfântu Gheorghe. În Târgu Secuiesc puteți vizita Jazz Bistro & Winery. Dacă sunteți în căutare de cazare, hotelul Panorama Boutique Hotel sau noul hotel de 4 stele B The Hotel din Sfântu Gheorghe, deschis recent, vă vor satisface, în opinia noastră, toate nevoile. Isabella Boutique Hotel, tot în Sfântu Gheorghe, nu este doar un loc de cazare excepțional, ci oferă și o experiență gastronomică unică datorită Restaurantului Szikra”. 

Datele brute de bilanț utilizate au fost furnizate sistemului cameral de către Ministerul Finanțelor. 

În 2021, cifra de afaceri a firmelor de turism din județul Covasna a reprezentat 2,52% din cifra de afaceri totală a tuturor firmelor din județ. 

Turismul covăsnean a înregistrat creșteri de 10% la cifra de afaceri și de 50% la profit în 2021, față de 2019. Statisticile sunt și mai spectaculoase comparativ cu anul pandemic 2020, când creșterea la cifra de afaceri a fost de 56% și 1.836% la profit, potrivit datelor Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna. Deși datele sunt cel puțin optimiste, ele s-au înregistrat într-o perioadă atipică pentru turism, ceea ce înseamnă că pentru 2022 s-ar putea vedea alte tendințe, mai apropiate de realitate.

Printre firme, s-a remarcat anul trecut IMPERIAL HOTEL MANAGEMENT SRL (GRAND HOTEL BÁLVÁNYOS din Bálványos), care deține 40% din veniturile generate în sectorul de cazare, unde este înregistrat în CAEN. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.