ECONOMIC 13 aprilie 2021

StartUp Covasna: Lipsa informaţiilor şi birocraţia, cele mai mari obstacole în lansarea şi dezvoltarea unei afaceri

de Agerpres | 1069 vizualizări

Lipsa informaţiilor şi birocraţia sunt cele mai mari obstacole în lansarea sau dezvoltarea unei afaceri, afirmă conducerea asociaţiei StartUp Covasna, care a realizat recent o consultare publică pe tema fondurilor nerambursabile.

Potrivit iniţiatorilor, chestionarul online a fost completat de aproape 300 de persoane din judeţul Covasna care ar dori să înceapă sau să îşi dezvolte afacerile, iar concluzia este că, deşi există un interes crescut pentru aceste fonduri, multe persoane invocă lipsa informaţiilor şi birocraţia ca principale impedimente în accesarea acestora.

„Pe baza rezultatelor consultării, putem afirma că în judeţ există un interes crescut privind fondurile nerambursabile. StartUp Covasna îşi va planifica activităţile viitoare în funcţie de nevoile identificate. Printre obstacole, majoritatea au menţionat lipsa de informaţii, birocraţia şi teama de eşec. Totodată este îmbucurător faptul că, potrivit respondenţilor, pandemia cauzată de COVID-19 nu este un impediment major în a-şi implementa planul de afaceri. Principalele domenii de activitate menţionate sunt turismul şi agricultura, ceea ce confirmă faptul că şi pe viitor aceste domenii vor fi principalii piloni ai dezvoltării economice în judeţ. În legătură cu fondurile nerambursabile, cei interesaţi aşteaptă ajutor în completarea cererilor de finanţare şi doresc consultanţă de specialitate“, a declarat economistul Gruman Robert, fondatorul StartUp Covasna, într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.

Acesta a mai spus că noul ciclu de finanţare al UE, resursele guvernamentale şi proiectele disponibile în cadrul mecanismului de redresare şi rezilienţă sunt noi oportunităţi care vor determina viitorul economic al judeţului, iar scopul principal al StartUp Covasna este să sprijine dezvoltarea economică a judeţului, a mediului de afaceri şi relansarea economică post-pandemie.

„Perioada recentă a adus noi provocări pentru toţi antreprenorii covăsneni, toate afacerile au fost afectate de pandemie. Este de aşteptat un restart economic, în care există multe necunoscute, oportunităţi şi pericole. Echipa StartUp Covasna doreşte să vină în sprijinul antreprenorilor din judeţ, dar şi a persoanelor care doresc să îşi dezvolte o afacere pe viitor“, a mai spus Gruman Robert, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.