ECONOMIC 27 octombrie 2022

Sistem de supraveghere video în comuna Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 506 vizualizări

Autoritățile speră să obțină fondurile prin PNRR

Autoritățile locale vor să dezvolte la Sita Buzăului un amplu sistem de supraveghere video al comunei. Proiectul include 20 de camere fixe, dar și cinci mobile. 

Investiția se va ridica la 109.000 de euro. Proiectul a fost propus spre finanțare prin PNRR. 

Dorim să ne facem un sistem intern. (...) Vrem să amplasăm pe DN10, dar și pe mai multe străzi. Ne-a cerut și poliția ajutorul în acest sens, din cauza furturilor. Vrem să le eliminăm și cu acest sistem vom ști cine intră în comună, cine iese. În mare parte, va fi coordonat de poliție”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, primarul Nicolae Stoica. 

Edilul ne-a spus și că cele cinci camere video mobile vor fi folosite și pentru identificarea celor care aruncă gunoaiele ilegal, precum și pentru descurajarea acestei practici. 

În noiembrie 2021, a fost pus în funcțiune un sistem de supraveghere video similar, cu scopul de a-i pedepsi și descuraja pe cei care aruncă gunoaie pe malurile râului Olt. Este format din opt camere video care transmit live, alimentate cu energie solară și conectate la internet mobil, amplasate în mai multe localități din județ. Sistemul este administrat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Covasna” (ADI SMID), cu sediul la Sfântu Gheorghe. 

De asemenea, și vecina Întorsura Buzăului a pus în funcțiune în aprilie a.c. un sistem de supraveghere video format din 29 de camere. Acestea sunt montate la intrarea și la ieșirea din localitate, în zonele insulelor de colectare a deșeurilor, în intersecții și în preajma trecerilor de pietoni. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.