ECONOMIC 17 octombrie 2017

Sancționați cu 17.000 de lei că nu au tradus informațiile și în limba română

de Iulia Drăghici - Taraș | 1919 vizualizări

Amenzile au fost aplicate de comisarii Protecției Consumatorilor Covasna în luna septembrie

Activitatea Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a desfășurat în luna septembrie o acțiune de control pe baza tematicilor proprii, vizând în special respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor  la  utilizarea  limbii  române în comercializarea produselor. Comisarii au aplicat amenzi totale de până la 17.000 de lei.

„În  luna  septembrie  a.c.  CJPC  Covasna  a  efectuat  controale  pe  baza  tematicilor  proprii  de  control în următoarele domenii: respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor  la  utilizarea  limbii  române la comercializarea produselor; fiind desfășurate un număr de 37 de controale, s-au întocmit 16 procese verbale de constatare a contravenției, s-au aplicat 8 amenzi contravenționale în valoare de 16.000 lei. Abateri constatate: lipsa traducerii informațiilor în limba română”, arată un comunicat de presă al CJPC Covasna.

Aceeași sursă mai transmite că și farmaciile veterinare au fost vizate de același control. Aici a fost aplicată o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Acțiunea a urmărit „respectarea prevederilor legale privind protecția consumatorilor în farmaciile veterinare și vânzarea de produse fitosanitare; fiind desfășurate un număr de 9 controale, s-au întocmit 2 procese verbale de constatare a contravenției și s-a aplicat o amendă în valoare de 1.000 lei. Abateri constatate: lipsa afișării prețului pe UM și lipsa traducerii informațiilor în limba romană”, arată Protecția Consumatorilor Covasna.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.