ECONOMIC 23 ianuarie 2018

Proiectul de buget al municipiului Sfântu Gheorghe, cu circa 20% mai mic faţă de anul trecut

de Agerpres | 852 vizualizări

Proiectul de buget al municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2018, estimat la peste 105 milioane de lei, a fost supus, luni, dezbaterii publice pe site-ul Primăriei, cetăţenii putând să-şi exprime opiniile şi propunerile de modificare până pe data de 6 februarie a.c.

Bugetul a fost proiectat la un nivel mai mic decât cel aprobat la începutul anului trecut, care a fost de circa 128,5 milioane de lei.

Potrivit proiectului, din totalul veniturilor estimate de Primăria Sfântu Gheorghe în anul 2018, respectiv 105,4 milioane de lei, circa 83 milioane sunt prevăzute la secţiunea funcţionare, iar circa 22,4 la dezvoltare.

La capitolul Servicii Publice Generale este prevăzută suma de 16,5 milioane de lei, pentru Apărare şi Ordine Publică aproape 3,5 milioane de lei, pentru Servicii, Dezvoltare Publică, Locuinţe, Mediu şi Ape peste 12 milioane de lei, iar pentru Activităţi economice şi transporturi peste 26 milioane de lei.

Cea mai mare sumă, peste 47 milioane de lei, este prevăzută la capitolul cheltuieli social-culturale, respectiv Învăţământ, Sănătate, Asigurări şi asistenţă socială şi Cultură, recreere şi religie.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat recent că scăderea impozitului pe venit cu şase procente va afecta semnificativ bugetul local pe anul 2018, iar pe primul loc în „lista de sacrificii“ vor fi investiţiile.

„Vă pot spune că va trebui să strângem cureaua peste tot, pentru că şapte milioane de lei în minus înseamnă ceva şi nu pot fi luate doar de la un domeniu (...) Practic, vom încerca să tăiem de acolo unde se poate tăia, iar, din păcate, cea mai mare problemă vor fi investiţiile, pentru că tot ce înseamnă instituţie trebuie să funcţioneze“, a declarat primarul Antal Arpad, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, bugetul pe 2018 va fi adoptat de Consiliul local municipal, cel mai probabil, în prima săptămână a lunii februarie.

Proiectul de buget, calculat cu un deficit de 421.720 de lei, poate fi consultat de către cei interesaţi la sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, Compartimentul Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură, respectiv pe pagina web a instituţiei: www.sfantugheorgheinfo.ro.

Eventualele propuneri, sugestii şi opinii pot fi exprimate în scris până pe data de 6 februarie a.c, se mai menţionează pe site-ul Primăriei Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.