ECONOMIC 2 martie 2022

Proiectul complexului balnear multifuncțional din Covasna, în licitație publică

de Iulia Drăghici - Taraș | 1826 vizualizări

Obiectul de investiții „Centru balneoclimateric multifuncțional Covasna”, din orașul Covasna, se află în etapa de achiziție publică pentru contractarea firmei care se va ocupa de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări. Anunțul de licitație a fost publicat pe SEAP în 2 februarie, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 11 martie a.c.. 

Acum este în fază de achiziție publică, lansată de către CNI. În măsura în care se va declara un câștigător și nimeni nu va contesta procedura, se va încheia un contract de execuție, noi trebuie să ne concentrăm să ducem acolo curentul electric de mare putere, respectiv să viabilizăm zona cu gaz. (...) De exemplu, anul acesta avem în bugetul local cuprinsă o stație de transformare a curentului electric. (...) Doar acest bloc transformator ne costă undeva la 700.000 de lei. În colaborare cu cei de la Electrica, (...) trebuie să realizăm executarea conductei de medie tensiune de la locul unde există acum și până la amplasamentul acestui wellness. (...) Plus, trebuie să viabilizăm acea zonă cu apă minerală și gaz mofetic, că aici iarăși căutăm soluțiile. Am avut niște discuții preliminare cu SNAM-ul, Societatea Națională a Apelor Minerale, să vedem care să fie forajul, de unde o să ducem aceste resurse naturale până la wellness. Este o provocare mare pentru noi”, ne-a declarat primarul din Covasna, Gyerő József, când am vorbit pe tema bugetului orașului pentru anul 2022. 

Centrul balneoclimateric multifuncțional va fi construit cu fonduri de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Investiția este aproximată la peste 44 de milioane de lei. 

Centrul va fi construit pe o suprafaţă de aproape trei hectare aflată în vecinătatea pârtiei de schi din localitate. Acesta va avea, printre altele, un aquapark şi o zonă de wellness. 

Sursa foto: Facebook/ Gyerő József 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.