ECONOMIC 7 iunie 2019

Posibilități de angajare la Sfântu Gheorghe, prezentate studenților clujeni

de Daniela Luca | 1540 vizualizări

Acțiunea are ca scop atragerea tinerilor în reședința de județ

Autoritățile locale vor organiza pe 20 mai o întâlnire cu studenții clujeni pentru a le prezenta oportunitățile de angajare din Sfântu Gheorghe. Evenimentul va avea loc pe 20 iunie, la BT Arena din Cluj-Napoca.

„Pe 20 iunie organizăm la Cluj la BT Arena o întâlnire cu studenții din Cluj. De fapt vom avea câteva standuri prin care încercăm să prezentăm studenților din anii terminali și neterminali din Cluj posibilitățile de angajare în municipiul Sfântu Gheorghe, atât la instituții publice, cât și la societăți comerciale”, a declarat joi, 6 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Totodată, acțiunea are ca scop atragerea a cât mai mulți tineri la Sfântu Gheorghe, precizează acesta. În ceea ce privește argumentele cu care autoritățile vor încerca să-i convingă pe studenți, primarul a spus că orașul oferă o serie de beneficii, printre care salariile atrăgătoare sau oferta culturală variată, dar și faptul că Sfântu Gheorghe este un loc potrivit pentru a întemeia o familie.

„În primul rând cred că sunt salarii atrăgătoare, destul de mari, atât la autoritățile locale, cât și la mai multe societăți comerciale din oraș. Eu cred că pentru acei tineri care doresc să-și întemeieze o familie, Sfântu Gheorghe este un loc ideal. Sunt orașe mult mai moderne, sunt orașe mai frumoase, cu viață de noapte mai aglomerată, dar pentru cineva care vrea să-și întemeieze o familie, eu zic că Sfântu Gheorghe este locul ideal. Acesta a fost și conceputul nostru acum 10 ani. Am spus că vrem să facem din Sfântu Gheorghe un oraș unde o familie tânără poate să crească doi, trei copii. De asta avem atâtea oferte culturale, de petrecere a timpului liber și așa mai departe. Este un oraș curat în care se poate trăi în siguranță, în care există ofertă culturală foarte variată și posibilități de petrecere a timpului liber și nu în ultimul rând instituții de învățământ foarte bune. Nu este totul ideal, dar în fiecare an facem ca lucrurile să meargă mai bine”, a mai precizat Antal Árpád.

În paralel, pentru a atragerea tinerilor plecați înapoi acasă, primăria Sfântu Gherghe a pus de-a lungul timpului la dispoziția acestora mai multe instrumente menite să faciliteze accesul la anumite informații și servicii. Printre acestea se numără pagina de internet sepsinet.ro, realizată în cadrul proiectului internațional „YOUMIG”, dar și alte inițiative utile tinerilor care se reîntorc în reședința de județ. Una dintre acestea este proiectul „Hai Acasă” prin care tinerii care doresc să primească gratuit terenuri pentru construirea de locuințe în municipiul Sfântu Gheorghe pot beneficia de acest drept.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.