ECONOMIC 1 martie 2018

Peste 50% dintre angajatorii din județ au finalizat transferul contribuțiilor la angajați

de Iulia Drăghici - Taraș | 844 vizualizări

Cei care nu au realizat încă transferul, mai au o lună la dispoziție

La nivelul județului Covasna, 50,63% dintre firme au făcut deja transferul contribuțiilor de la angajator la angajat, arată statistica ITM, prezentată miercuri, 28 februarie, în cadrul unei conferințe de presă.

Jumătate dintre firmele din județ mai au la dispoziție o lună de zile să încheie procedurile oficiale de trecere a contribuțiilor de la angajator la angajat, transmite Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Covasna. Până acum. 2.272 de firme, adică 50,63% din totalul firmelor din județ, au realizat transferul contribuțiilor și noua grilă de salarizare, conform cerințelor din ultimul an.

„Angajatorii, pentru că sunt și cei care au peste 2.000 de angajați, ca să aibă timp să îi bage pe toți în Registrul General de Evidență Salariați această salarizare majorată la 1.900 de lei, au timp să facă acest lucru până pe 1 aprilie”, a declarat în cadrul conferinței de presă Inspector șef adjunct RM, Liliana Balmuș.

„Dacă nu se încadrează mergem, verificăm, amendăm. În REVISAL se vede foarte bine cine a transmis și nu a transmis”, a spus și inspectorul șef Ördög Lajos, care a precizat că numărul celor care au îndeplinit până acum formalitățile necesare este unul bun pentru județul Covasna.

Întrebați dacă au avut sesizări privind scăderea de salarii în urma acestor schimbări, reprezentanții ITM au spus că există o sesizare, însă aceasta urmează să fie verificată.

În județul Covasna există, potrivit raportului ITM pe anul 2017, 43.763 de contracte individuale de muncă, 43.907 pe o perioadă nedeterminată, iar 2.836 pe o perioadă determinată.

De asemenea, raportul pe 2017 al ITM Covasna arată că inspectorii au realizat 774 controale și au fost aplicate 352 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 79 au fost amenzi în valoare totală de 415.300 lei, din care s-au încasat 105.950 lei.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.