ECONOMIC 21 octombrie 2020

Peste 50 de firme au depus cereri în cadrul programului „minimis COVID“, finanţat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 943 vizualizări

Peste 50 de întreprinderi mici şi mijlocii din Sfântu Gheorghe au depus cereri pentru a beneficia de sprijin prin programul „minimis COVID“, finanţat de Consiliul Local, ce are ca scop susţinerea firmelor afectate de pandemie.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat că suma alocată din bugetul local poate acoperi un număr mai mare solicitări, prin urmare programul va fi reluat.

„Pentru ajutorul de minimis COVID termenul limită de înscriere a trecut. Din câte am înţeles, 55 de firme au depus solicitări. Joi, vom avea o discuţie, până atunci se vor analiza dosarele. Practic, e mult mai puţin decât fondurile pe care noi le-am pus la dispoziţie. E posibil ca unul dintre motive să fie faptul că noi punem aceste sume la dispoziţie pentru investiţii şi poate că sunt firme care ar avea nevoie de sume pentru activitatea curentă. Vom face o analiză joi şi vom vedea ce vom face mai departe. Cu siguranţă vom lansa din nou proiectul pentru că banii pe care i-am alocat sunt mai mulţi decât cei solicitaţi prin proiectele depuse“, a declarat pentru AGERPRES, primarul Antal Arpad.

Prin acest program, realizat în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, hotelurile şi pensiunile din municipiul Sfântu Gheorghe afectate de pandemie, dar şi firmele care anul acesta au avut pierderi de cel puţin 15% faţă de anul trecut, pot primi o finanţare de maximum 50.000 de euro.

De asemenea, barurile, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică vor putea beneficia de maximum 10.000 de euro prin această schemă de minimis, condiţia fiind ca banii să fie folosiţi pentru investiţii.

Ajutorul de minimis pentru unităţile de cazare este de 500 de euro pe cameră de cazare, dar nu mai mult de 50.000 de euro de firmă, pentru unităţile de alimentaţie publică, restaurante, baruri etc se acordă 50 de euro pe metrul pătrat, incluzând şi suprafeţele teraselor autorizate, dar acest ajutor nu poate depăşi 10.000 de euro, iar celelalte firme pot primi ca facilitate 500 de euro pe salariat.

Micrograntul „minimis COVID“ are un buget de 2 milioane de euro, iar beneficiarii vor trebui să aibă un aport propriu.

Programul vine în completarea unui pachet de măsuri pentru sprijinirea firmelor locale, adoptat în luna august, de Consiliul Local Sfântu Gheorghe, care prevedere, printre altele, reducerea cu 50% a impozitului pe clădirile firmelor pentru perioada în care s-a instituit starea de urgenţă, în condiţiile în care aceste companii pot dovedi că au fost afectate de pandemie, precum şi a unui program de stimulare a investiţiilor în Parcul Industrial de la Câmpu Frumos.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.