ECONOMIC 1 martie 2018

Peste 4.400 de carnete de muncă își așteaptă titularii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1078 vizualizări

Reprezentanții ITM Covasna fac apel către cetățeni să vină să-și ridice carnetele

Inspectoratul Teritorial de Muncă din județul Covasna a lansat miercuri, prin intermediul unei conferințe de presă, un apel către cetățenii și firmele care nu au preluat carnetele de muncă până acum să facă acest lucru de la sediul instituției.

„Am predat foarte multe, 19.431 la angajatori, care completau aceste carnete, iar noi trebuia doar să verificăm valabilitatea și legalitatea, și mi-aș dori, pe această cale, să le transmit angajatorilor și acelor persoane fizice care nu și-au ridicat carnetele de muncă de la sediul ITM Covasna să se prezinte pentru a fi ridicate. Sunt un număr de 4.463. Deci avem un număr de 346 de carnete care nu au fost ridicate de către angajatori și restul de până la 4.463 de către persoane fizice”, a transmis directorul adjunct al ITM Covasna, Liliana Balmuș.

Într-o situație prezentată de ITM Covasna se arată că numărul carnetelor de muncă certificate și predate angajatorilor care au avut aprobarea de păstrare și completare a carnetelor de muncă la sediu este de 9.650, numărul carnetelor de muncă certificate și rămase de predat angajatorilor care au avut aprobarea de păstrare și completare a carnetelor de muncă la sediu este de 3, numărul carnetelor de muncă păstrate și completate de ITM Covasna și predate angajatorilor/titularilor se ridică la 19.431, numărul carnetelor de muncă păstrate și completate de ITM Covasna și rămase de predat angajatorilor/titularilor este 346, iar numărul carnetelor de muncă aflate în evidența ITM Covasna și care nu pot fi predate din diverse motive(…)angajatorilor/titularilor este de 4.463.

Carnetele de muncă și-au încetat rolul de evidență a muncii prestate de către o persoană fizică în relație cu un angajator – persoană fizică sau juridică - în baza unui contract individual de muncă încă de la 1 ianuarie 2011.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.