ECONOMIC 14 noiembrie 2022

Peste 3.500 de imobile vândute în județul Covasna în primele zece luni ale anului

de Daniela Luca | 846 vizualizări

A crescut numărul tranzacțiilor cu locuințe, dar și cererea pentru ipoteci

Anul acesta, numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare la nivelul județului Covasna este în creștere față de 2021, potrivit statisticilor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Și numărul ipotecilor înregistrate în județ este mai mare în 2022. 

Anul acesta, cele mai multe tranzacții cu locuințe s-au înregistrat în județul Covasna în luna mai – 519, iar cele mai puține în ianuarie – 239, conform statisticilor de pe site-ul ancpi.ro. Datele mai arată că luna trecută s-au încheiat 314 astfel de tranzacții imobiliare. În total, în 2022, la nivelul județului Covasna, au fost vândute 3.536 de imobile. 

Mai puține s-au vândut anul acesta doar în județul Călărași, iar cele mai multe în București și în județele Ilfov, Brașov, Timiș, Cluj, Constanța și Iași. 

Totuși, în județul nostru, numărul contractelor de vânzare-cumpărare imobile este mai mare anul acesta, față de anul trecut, când s-au încheiat 2.947 de tranzacții, cele mai puține din țară. 

Alături de numărul tranzacțiilor imobiliare, la nivelul județului Covasna, în 2022, a crescut și cererea pentru ipoteci. În primele zece luni ale anului, cifra acestora a ajuns la 897. Cele mai multe operațiuni de acest gen s-au înregistrat în luna aprilie – 287, iar cele mai puține, 50, în luna octombrie. Numărul total al ipotecilor anul trecut a fost cel mai mic la nivel de țară – 877. În 2022, mai puține ipoteci decât în județul Covasna au fost înregistrate doar în județele Harghita și Sălaj, iar la polul opus s-au situat București și județele Ilfov, Timiș, Constanța, Cluj, Iași și Brașov. 

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.