ECONOMIC 24 aprilie 2018

Parcul Industrial, promotor al inovației și al actualității

de Iulia Drăghici - Taraș | 796 vizualizări

„Tendințe în IT”, „Inovații în agricultură”, „Pe autostradă la Sfântu Gheorghe” sau „Aeroportul din Brașov”, printre discuțiile abordate la Ziua Porților Deschise

Parcul Industrial de la Câmpu Frumos va fi promovat, cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe, printr-un eveniment de tipul Ziua Porților Deschise. Activitățile, programate pentru data de 27 aprilie a.c., încep la ora 10:00. Potrivit organizatorilor, la activități vor participa invitați de seamă, din țară și străinătate, printre care secretari de stat, atașatul ambasadei Canadei, președintele Consiliului Județean Brașov, specialiști în IT, agricultură și alții.

Printre temele care vor fi abordate în discuțiile din cadrul evenimentului se numără: Ambasada Canadei – ce câștigă România prin acordul CETA?; Aeroportul Brașov –termen, capacitate, oportunități; Pe autostradă la Sfântu Gheorghe – realitate sau ficțiune?; Agricultură Digitală - tendințe IT şi inovații în agricultură; Tehnologia în comunicare–o oportunitate de dezvoltare accelerată; Energia inteligentă - sisteme moderne de management al utilităților şi resurselor; Inovaţii în industria de prelucrare a lemnului sau Tineri inovatori. De asemenea, vor avea loc și discuții și schimburi de experiență ce țin strict de avantajele și dezavantajele parcurilor industriale.

Mai mult, în parcarea Parcului Industrial va avea loc și o expoziție de utilaje agricole digitalizate.

Ne dorim să facem puțină promovare Parcului Industrial în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe. Ne-am decis să facem un eveniment Ziua Porților Deschise la Sepsi Ipar SRL, adică la Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe. Avem un program stabilit, nu toți speakerii au confirmat deocamdată, dar sper ca până săptămâna aceasta să îl finalizăm”, ne-a declarat administratorul firmei Sepsi Ipar, organizatorul principal al evenimentului, Bucsa Árpád.  

Pe lista invitaților se găsesc: secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii din Ungaria, Nagy István, secretarul de stat, responsabil cu coordonarea activității Direcției pentru servicii comunitare de utilități publice și parcuri industriale din cadrul Direcției generale administrație publică  (TBC), Nicolae Tudose, directorul Parcului Industrial din Târgu Mureș, Nagy István, directorul parcului Industrial din Kecskemét/Ungaria, Barta Pál, atașatul comercial din cadrul Ambasadei Canadei, Raluca Tudor-Petcu sau președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Acțiunea se adresează tuturor persoanelor interesate de temele prezentate în program, cât și celor care vor pur și simplu să viziteze Parcul Industrial cu această ocazie.

Evenimentul este organizat de firma care administrează Parcul Industrial, Sepsi Ipar, Camera de Comerț și Industrie Covasna, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „AGROSIC” și Clusterul IT Plus.

Participarea la activități se face print-o înregistrare prealabilă, fie online, fie la sediul Camerei de Comerț și Industrie Covasna sau telefonic, la firma Sepsi Ipar.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.