ECONOMIC 1 iunie 2022

Operator economic din județul Covasna, cercetat pentru evaziune fiscală; prejudiciul, estimat la 780.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 12652 vizualizări

Șase mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare marți, 31 mai, de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE). Totodată, aceștia au efectuat două controale economice în orașele Sfântu Gheorghe, Otopeni și în municipiul București. Acțiunile sunt parte dintr-un dosar penal în care se cercetează infracțiunea de evaziune fiscală. Vizat este un operator economic din județul Covasna. Prejudiciul este estimat la 780.000 de lei, informează IPJ Covasna.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, înscrisuri și medii de stocare a datelor în format electronic.

„Din cercetări a reieșit faptul că un operator economic din județul Covasna ar fi achiziționat mărfuri de pe raza municipiului București, pentru care ar fi fost întocmite facturi fiscale, evidențiate în actele contabile, dar care nu provin de la adevărații furnizori ai mărfurilor, fiind afectată astfel trasabilitatea acestora și comportamentul fiscal corect al tuturor agenților economici implicați pe lanțul de achiziție - distribuție – desfacere cu amănuntul.

Prejudiciul sesizat este în valoare de aproximativ 780.000 lei, urmând a fi stabilit în mod concret pe parcursul cercetărilor care vor fi continuate cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în modalitatea evidenţierii, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive”, a transmis IPJ Covasna în comunicatul de presă trimis marți.

Sursa foto: arhivă/ilustrativ. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.