ECONOMIC 13 august 2018

Județul Covasna primește 24 de milioane de lei de la Guvern

de Covasna Media | 828 vizualizări

Fondurile vor fi utilizate pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din această vară

Guvernul a alocat 24 de milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din iunie – iulie, a anunțat vineri prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu. Din această sumă, 7 milioane de lei vor ajunge la infrastructura de apărare împotriva inundațiilor.

„Am solicitat autorităților locale și celorlalte instituții implicate, ca lunar să ne comunice stadiul de realizare a lucrărilor și vom face și verificări să vedem cum anume evoluează acestea. În cursul acestei săptămâni am fost la DN11B, la cele două sectoare de drum afectate unde s-au început lucrările și în acest moment sunt în lucru gabioanele pentru a se reface acea parte de rezistență a drumului. Se depun eforturi astfel încât până la începutul lunii septembrie, drumul să se poată reda traficului sub 7,5 tone pe acest sector”, a declarat vineri, 10 august, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Sebastian Cucu.

Săptămâna viitoare se închieie lucrările la DN13E

În același context, al lucrărilor derulate la drumurile care traversează județul Covasna, reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că  până la finele anului în curs vor mai fi bifate câteva lucrări importante în ceea ce privește infrastructura rutieră.

„Deși nu au fost afectate de inundații, am vizitat și sectoarele de drum care se află în reparații acum și anume DN13E, care la acest moment este în lucru, iar săptămâna viitoare se vor încheia asfaltările. De asemenea vor începe în continuare asfaltările între Păpăuți și Zagon pe un sector de 3,7 km și de ieri au început lucrări de organizare și pe drumul 11C, aproximativ 4 km. Se vor executa lucrări de reciclare la rece și asfaltare. Este de apreciat că aceste lucrări se efectuează în regie proprie de către Direcția Regională de Drumuri, prin urmare ar trebui ca până la sfârșitul anului să punem la punct o parte din drumurile naționale. În cursul primăverii am avut o întâlnire cu toți administratorii de drumuri din județ și am evaluat care sunt zonele mai sensibile și iată că lucrurile se văd”, a spus prefectul Sebastian Cucu.

În ceea ce privește infrastructura distrusă de inundațiile din iunie – iulie a.c., bilanțul autorităților a numărat 19 localități afectate, sute de gospodării, zeci de poduri și podețe și un drum național.

Cătălina Dragomir

 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.