ECONOMIC 30 august 2017

În sfârșit, parcul fotovoltaic din Sfântu Gheorghe, pus în funcțiune

de Iulia Drăghici - Taraș | 1579 vizualizări

Investiția de 11 milioane de euro din fonduri europene funcționează și produce energie electrică

Parcul fotovoltaic din Sfântu Gheorghe a fost pus în funcțiune și a început producerea de energie electrică. Investiția, realizată din fonduri europene, ar trebui să genereze 85% din energia necesară iluminatului public şi alimentarea cu energie electrică a instituţiilor publice aflate în subordinea Consiliului Local.

„În sfârșit funcționează și produce energie electrică parcul fotovoltaic construit de municipalitate”, a fost vestea bună cu care primarul Antal Árpád a deschis conferința de presă de marți.

Edilul a mai precizat că abia peste șase luni se va întocmi o analiză pe baza funcționalității parcului, în prezent datele fiind mult prea puține.

Parcul a fost construit pe un teren al Primăriei, de 6,2 hectare, aflat la graniţa dintre municipiul Sfântu Gheorghe şi localitatea Vâlcele.

Procedurile pentru realizarea acestui proiect au durat mai mult de șapte ani. Proiectul a fost întocmit în 2010, în 2013 a fost semnată finanțarea, iar în 2015 s-a finalizat licitația și s-a predat amplasamentul.

Potrivit proiectului, investiția de 11 milioane de euro va asigura aproape 85% din energia necesară pentru iluminatul public şi alimentarea cu energie electrică a instituţiilor publice aflate în subordinea Consiliului Local. Calculele autorităților menționează că parcul va genera o economie de jumătate de milion de euro anual la bugetul local municipal.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.