ECONOMIC 16 noiembrie 2021

Granturi de 25.000 de euro pentru dezvoltarea afacerilor tinerilor covăsneni

de Iulia Drăghici - Taraș | 739 vizualizări

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, șomeri, care nu sunt în învățământ sau formare (adică fac parte din categoria NEETs) au posibilitatea să acceseze fonduri europene de 25.000 de euro pe proiect, anunță echipa StartUp Covasna. 

În primă fază, tinerii care se înscriu vor participa la un curs de competențe antreprenoriale pentru a-și dezvolta abilitățile în domeniu, iar apoi „au posibilitatea de a aplica pentru un grant nerambursabil de 25.000 EUR în cadrul concursului planurilor de afaceri. Valoarea maximă pentru un plan de afaceri aprobat este de 25.000 euro/plan de afaceri/firma. Pentru subvenția acordată este obligatorie angajarea a minimum 1 persoană în cadrul afacerii sprijinite. Tinerii antreprenori pot alege dintr-o gamă largă de costuri eligibile, aceștia vor primi 75% din ajutor la înființarea afacerii și încă 25% în a doua tranșă”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni redacției Observatorul de Covasna. 

Astăzi, un tânăr care vrea să-și înceapă propria afacere are mai multe oportunități. În ultimii ani, prin astfel de granturi au fost create peste 200 de firme noi doar în județul Covasna. Am prezentat câteva startup-uri de succes și pe pagina de facebook a asociației noastre tocmai cu scopul de a motiva tinerii, care se gândesc la înființarea propriei afaceri. Prin proiectele derulate împreună cu partenerii noștri dorim să ajutăm la înființarea a cât mai multor startup-uri de succes prin aceste granturi de 25.000 euro, contribuind astfel la dezvoltarea economică a județului”, a declarat președintele StartUp Covasna, Róbert Grüman. 

Pentru a fi eligibili să aplice, tinerii trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții la înregistrarea în program: au absolvit minim 12 clase, nu au împlinit 29 de ani, nu sunt studenți, nu sunt acționari într-o firmă și nu au un loc de muncă. 

Pot aplica la proiect tinerii din județele Covasna, Harghita, Mureș, Brașov, Sibiu și Alba. 

Cei interesați se pot înregistra pe site-ul StartUp Covasna, www.startupcovasna.ro completând un scurt formular.

Proiectul Susținerea antreprenoriatului prin integrarea tinerilor NEETs este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 2: Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETS.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.