ECONOMIC 27 octombrie 2022

eCovasna la CJ: licitații de peste 2,5 milioane de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 570 vizualizări

Digitalizarea Consiliului Județean (CJ) Covasna continuă, iar implementarea proiectului eCovasna a ajuns la un nou stadiu. Recent, a fost lansat anunțul de achiziție publică pentru a găsi o firmă de IT care să creeze programul al cărui scop va fi să eficientizeze birocrația.

Licitația publică pentru „Achiziționarea de Servicii de dezvoltare și implementare a unui sistem informatic de digitalizare a fluxurilor și procedeelor de lucru specifice existente la nivelul Consiliului Județean Covasna” a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) în 12 octombrie. Investiția va fi de aproape 2,2 milioane de lei. 

„Contractul are în vedere implementarea la nivelul Consiliului Județean Covasna a unui concept nou și inovator, respectiv un sistem informatic având ca scop digitalizarea și eficientizarea proceselor de lucru din cadrul instituției în vederea îmbunătățirii calității serviciilor oferite. Se are în vedere transpunerea proceselor operaționale din toate compartimentele instituției (urbanism, economic, juridic și dezvoltarea teritoriului, audit, resurse umane, transporturi și drumuri județene, etc.). Soluția informatică va avea mai multe secțiuni, printre care: portal client, gestiunea documentelor electronice, procesele de business organizate după nevoile operaționale, raportări, project management, gestiune registre”, se arată pe SEAP. 

Data limită pentru depunerea ofertelor este 15 noiembrie a.c., ora 15:00. 

Pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, coordonatorul programului, vicepreședintele CJ, Jakab István-Barna, a spus că, înainte de acest pas, a mai fost o achiziție publică, pentru serviciul de consultanță. 

Am avut o achiziție publică pentru un consultant. Am avut două oferte. Am selectat consultantul care ne-a întocmit un caiet de sarcini cu toată descrierea softului, ce ar trebui să avem noi la Consiliul Județean Covasna, iar acum am lansat a doua achiziție publică, pentru acel soft care este în jur de două milioane de lei și care va fi baza digitalizării Consiliului Județean Covasna. Acum suntem în perioada de licitație și așteptăm oferte de la firme de IT care să vină cu soluții”, ne-a explicat Jakab István-Barna. 

În 20 octombrie a.c., Consiliul Județean a mai inițiat un anunț de achiziție publică prin SEAP, care are legătură cu același proiect. Este vorba despre „Servicii de retro-digitalizare a datelor din arhivă cu valoare operațională prezentă în cadrul proiectului «eCovasna»”. 

„Contractul are în vedere realizarea serviciilor de retro-digitalizare a datelor din arhiva Consiliului Județean Covasna cu valoare operațională prezentă, precum și în achiziționarea, livrarea și instalarea de echipamente specifice activității de retro-digitalizare (inclusiv licențe). În cadrul contractului de servicii de retro-digitalizare, prestatorul va scana toate documentele (materialul sursă care reprezintă fondul arhivistic al instituției) care intră în sfera de necesitate a retro-digitalizării”, se arată în anunțul publicat online. 

Ultima zi pentru depunerea ofertelor pentru această licitație este 9 noiembrie a.c. Valoarea totală estimată este de aproape 455.000 de lei. 

Termenul de finalizare al proiectului este sfârșitul anului viitor. 

Până atunci trebuie să avem softul, angajații din cadrul Consiliului Județean Covasna pregătiți. Până la sfârșitul anului viitor, trebuie să avem totul funcțional”, ne-a mai spus vicepreședintele CJ. 

Cât despre felul în care reacționează angajații instituției, având în vedere că urmează să treacă printr-o „revoluție administrativă”, Jakab István-Barna spune că există și reticență, dar că cei mai mulți înțeleg necesitatea acestei investiții. 

Unii mai sunt reticenți, dar cred că se poate schimba mentalitatea asta. Sunt mulți deja care s-au obișnuit și cu semnătura digitală. Avem un drum de parcurs”, a precizat acesta. 

Subiectul acestui proiect a fost abordat și în ședința ordinară a lunii ianuarie a.c., când aleșii județeni și-au exprimat acordul de a depune documentele necesare pentru obținerea fondurilor. Atunci, vicepreședintele CJ spunea că se dorește achiziționarea unui software, care să ajute instituția să lucreze pe documente în format digital, fără să mai fie nevoie de imprimarea acestora pe hârtie.

În aprilie a fost anunțată câștigarea finanțării pentru proiectul eCovasna, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă – POCA. Bugetul total este de aproape 3,5 milioane de lei. 

Iulia Drăghici – Taraș

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.