ECONOMIC 13 iulie 2020

Destinația finală – județul Covasna: controale pe două trenuri de marfă cu lemne

de Iulia Drăghici - Taraș | 2477 vizualizări
S-au dat amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru că ce era scris în acte nu corespundea întocmai cu realitatea 

Un control al Gărzii Forestiere Brașov pe linie de transport materiale lemnoase pe căile ferate române a găsit nereguli pe două trenuri de marfă care aveau destinația finală județul Covasna. În urma acestor acțiuni au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.000 lei, care au fost achitate, arată Garda Forestieră într-un comunicat de presă. Materialul lemnos a fost confiscat. 

Garda Forestieră Brașov în timp ce desfășura o acțiune specifică de control pe linie de transport materiale lemnoase pe căile ferate române, împreună cu Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna și cu IPJ Covasna, a identificat în a doua parte a lunii mai, un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna, respectiv un tren de marfă compus din 40 vagoane, la care în documentele de însoțire era trecută specia pin, iar din verificări reieșind că lemnul transportat era specia molid. 

Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase, respectiv 1609,94 mc este din specia molid (și nu pin, cum reieșea din documentele de însoțire). S-au aplicat două sancțiuni contravenționale la cele două firme expeditoare a câte 5.000 lei, cu măsura complementară de reținere în vederea confiscării.

În timpul desfășurării acestei acțiuni, Garda Forestieră Brașov a fost informată de către Garda Forestieră Cluj de existența unui tren cu materiale lemnoase, cu destinația județul Covasna, care nu corespunde din punct de vedere al speciei, astfel instituția noastră a extins verificările și asupra acestui transport. Din verificări și măsurători a reieșit că întreaga cantitate de materiale lemnoase, respectiv 1965,66 mc este din specia molid (și nu pin, cum reieșea din documentele de însoțire). S-au aplicat două sancțiuni contravenționale la cele două firme expeditoare a câte 5.000 lei, cu măsura complementară de reținere în vederea confiscării.

În vederea identificării legalității transportului și a speciei materialului lemnos transportat, garnitura de tren a fost descărcată și măsurată în stația de destinație finală, în prezența organelor de control și a reprezentanților societății de destinație.

Precizăm faptul că, ambele transporturi făceau obiectul unui import de materiale lemnoase și proveneau din Cehia și Slovacia. 

În urma acestor acțiuni au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în cuantum de 20.000 lei, care au fost achitate, iar întreaga cantitate de material lemnos a fost predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice”, se arată în informarea de presă transmisă vineri, 10 iulie, redacției Observatorul de Covasna. 

Aceeași sursă informează că vor fi desfășurate și în continuare activități de verificare și control a transporturilor desfășurate pe căile ferate din raza de competență a acesteia și anunță că orice transport de pe teritoriul României, trebuie să respecte legislația în vigoare. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.