ECONOMIC 2 noiembrie 2017

Despre femei de succes și idei care merită împărtășite

de Iulia Drăghici - Taraș | 1063 vizualizări

Opt femei cu povești de succes vin în reședința județului vecin, Brașov, pentru a împărtăși în fața publicului care va fi prezent vineri seara, de la ora 20:00, la Centrul Cultural Reduta, idei, perspective și experiențe de viață, cu scopul de a umple goluri din anumite arii de cunoaștere, după modelul conferințelor TEDx.

„Într-o lume în care avem acces la foarte multe informații, realizăm de multe ori că avem goluri în anumite arii sau că ne lipsește o punte de legătură între mai multe bucăți de informație. Speakerii acestei ediții vin să umple unele dintre aceste goluri din mintea noastră, oferind o viziune diferită asupra unor teme de mare interes, aducând inovație și noutate și totodată lăsând loc și pentru concluzii proprii”, informează organizatorii evenimentului.

Soția fostului premier Dacian Cioloș, Valérie Cioloș-Villemin – printre invitații la eveniment

Cele opt invitate ale celei de-a doua ediții TEDxBrașovWomen sunt: Prof. Dr. în Matematică Suzy Manuela Prajea – finalistă Global Teacher Prize, Ada Țeicu – Gurmandă Curioasă, Iulia Ivanov – Catalizator pentru Dezvoltarea Carierei, Ana-Maria Tudorache – Cercetător din întâmplare, Bianca Oniță – Magician și Pedagog, Adina Săniuță – Partizan al Marketingului și Inovației, Amelia Șelariu – Nutriționist Dietetician, respectiv Valérie Cioloș-Villemin – Trainer Autorizat de Reducerea Stresului prin Mindfulness.

Evenimentul va fi moderat de purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov din 2004, cadru didactic asociat la Universitatea Transilvania din 2007, la Facultatea de Sociologie și comunicare, trainerul și consultantul Sorin Toarcea.

„Scopul evenimentului este inspirat și preluat de la evenimentele TED din Statele Unite, care au ca deviză „Idei care merită să fie împărtășite” (Ideas worth spreading). Ne dorim să aducem în fața publicului idei diferite, inovații, invenții, noutăți, care să le hrănească setea de cunoaștere. Pe lângă ideile prezentate de pe scenă care le vor aduce cu siguranță perspective noi, vor mai avea ocazia de a interacționa cu oameni interesanți, de a face parte dintr-o comunitate globală, comunitatea TED, manifestată independent, la nivel local, prin evenimentele TEDx, de împărtăși idei la rândul lor. Atât TED cât și TEDx înseamnă diversitate, înseamnă domenii diferite, prin urmare nu avem un public țintă strict definit, ci ne dorim să avem aceeași diversitate și de cealaltă parte a scenei, oameni cu interese variate, experiențe de tot felul, care să se poată bucura cu adevărat de cei opt speakeri, indiferent de vârstă, gen, domeniu de activitate. Îi așteptăm cu drag pe toți cei dornici să umple din golurile (Fill in the blanks) pe care cu siguranță le avem cu toții într-o oarecare măsură, să petreacă o seară de vineri într-o atmosferă plăcută și prietenoasă”, ne-a spus unul dintre organizatori, manager de proiect TEDxBrașovWomen, Alexandra Ciucanu.

Intrarea se face pe bază de bilet, care costă 70 de lei, cu reducere 50% pentru elevi și studenți. Acestea pot fi achiziționate online, de pe site-ul www.biletebrasov.ro.

Detalii despre evenimentul de la Brașov pot fi obținute atât pe http://tedxbrasov.com/, cât și pe Facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/events/1754983871476697/.

TED este o organizație non-profit dedicată Ideilor ce Merită să fie Împărtășite (Ideas Worth Spreading). A debutat în 1984 ca o conferinţă ce reunea oameni din trei domenii diferite: Tehnology, Entertainment şi Design. TED desfășoară conferințe live la care participă cei mai fascinanți lideri și gânditori ai lumii. Urmând conceptul Ideilor care Merită să fie Împărtăşite (Ideas Worth Spreading), TED a creat o platformă locală numită TEDx, care permite unor parteneri locali să organizeze evenimente sub licenţă TED. De la apariția lor, în 2009, numărul evenimentelor TEDx a crescut considerabil ajungând la aproximativ 5.000 în peste 1.200 de orașe din 133 de țări.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.