ECONOMIC 1 noiembrie 2021

Descendentul familiei Mikes din Zăbala a cumpărat Secuiana

de Iulia Drăghici - Taraș | 1650 vizualizări

Compania Secuiana cu sediul în Târgu Secuiesc a fost cumpărată de Gregor Roy Chowdhury, descendent al familiei Mikes din Zăbala. 

În cursul lunii octombrie, Gregor Roy Chowdhury, descendent al familiei Mikes din Zăbala, a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al companiei producătoare de confecții Secuiana SA, dobândind astfel și drepturi de decizie în firma mamă și în cele două filiale aparținând Secuiana, Seconf și S’mode.

Proprietarul majoritar va convoca în scurt timp Adunarea Generală Extraordinară, care va decide asupra noii conduceri. Gregor Roy Chowdhury își propune ca grupul de companii să își continue drumul bine bătut cu cei peste șapte sute de angajați și clienți existenți.

Planurile pe termen mediu al omului de afaceri includ dezvoltarea producției și extinderea pieței existente ai acestei companii de confecții cu tradiții de mai multe decenii din Secuime”, se arată într-un comunicat de presă. 

Potrivit datelor furnizate de Camera de Comerț și Industrie Covasna, Secuiana SA a avut în 2020 435 de angajați, fiind astfel în top 5 al companiilor din județ după acest criteriu. Tot anul trecut, profitul companiei care deține fabrici de confecții, a fost de peste 3,6 milioane de lei, iar cifra de afaceri 23,7 milioane de lei. În 2019, compania avea 492 de angajați, un profit pe scădere, de -760.000 de lei și o cifră de afaceri de peste 34 de milioane de lei. 

Site-ul companiei precizează că firma din Târgu Secuiesc există de peste 40 de ani şi are o vastă cooperare internaţională la export în țări precum: Franţa, Germania, Italia, Canada, SUA, Suedia, Olanda, Anglia.

Sursa foto: Secuiana.ro și Facebook/Secuiana

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.