ECONOMIC 18 septembrie 2017

Daniel Botănoiu (MADR): Programul „Tomate“, un succes; continuăm cu carne de porc, miere, păsări şi peşte

de Observatorul de Covasna | 847 vizualizări

Programul de sprijinire a cultivatorilor de tomate în spaţii protejate este un succes, fiind accesat până acum de aproape 10.000 de beneficiari, a declarat duminică, la Sfântu Gheorghe, Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„Programul „Tomate“ este un succes, dovadă că sunt (...) aproape de 10.000 de beneficiari înscrişi în acest program, ceea ce înseamnă că, la două kilograme pe metrul pătrat, sunt 20.000 tone care ajung pe piaţa românească, produse proaspete, produse de calitate foarte bună. Este un program de succes, pe de o parte pentru că răspunde solicitărilor producătorilor, care îşi acoperă costurile punctual pe partea de investiţii, nu total, dar e un program pe opt ani de zile şi considerăm că încasează o sumă frumuşică în această perioadă. Pe de altă parte, e un succes şi pentru consumatori pentru că au acces la produse proaspete, de calitate, direct de la fermieri“, a declarat Daniel Botănoiu.

Acesta a mai menţionat că Ministerul Agriculturii s-a orientat cu prioritate către sprijinirea cultivatorilor de tomate şi crescătorilor de carne de porc, deoarece aceste produse se află în topul importurilor făcute de ţara noastră, şi va continua şi cu alte programe, cum ar fi sprijinirea producţiei autohtone de carne de pasăre, miere şi peşte.

„Am introdus tomatele şi carne de porc pentru că importam de 350 de milioane de euro carne de porc, iar tomate de 50 de milioane de euro (...) şi iată că s-au diminuat. Proiectul carne de porc este în Parlament, cum a solicitat şi Comisia Europeană (...) şi vom continua cu programul cu mierea, care este un program extrem de important (...) Un alt program important este legat de stimularea investiţiilor la păsări şi peşti. Ştiţi că sunt discuţii că importăm mult peşte (...) în condiţiile în care noi avem posibilitatea să îl producem aici (...) Şi nu numai aceste programe, sunt 30 de programe care aşteaptă decizia Parlamentului să le implementăm“, a mai spus Daniel Botănoiu, prezent duminică la Festivalul Agrofest de la Sfântu Gheorghe.

Agerpres

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.