ECONOMIC 5 septembrie 2018

Fermierii covăsneni, sătui de Produsele Tradiționale

de Iulia Drăghici - Taraș | 1114 vizualizări

La nivelul județului s-a atins un nivel de saturație privind numărul de produse tradiționale specifice, spun specialiștii

Producătorii covăsneni nu se mai arată interesați în a obține titlul de „Produs Tradițional” pentru preparatele lor, arată cele mai recente date ale Direcției Agricole Județene Covasna.

„Am cam stagnat cu Produsele Tradiționale. Avem produse tradiționale atestate, dar înseamnă că deja la nivelul județului Covasna s-a cam ajuns la nivelul de saturație. (...) În plus, și aici s-a schimbat legislația și s-a asprit și din 4.000 și ceva de produse tradiționale câte avea România a rămas la 80 de produse”, a spus marți, într-o conferință de presă, directorul executiv al Direcției Agricole Județene (DAJ) Covasna, ing. Könczei Csaba.

La nivelul județului Covasna sunt în prezent 25 de producători locali care dețin cel puțin câte un produs local tradițional. Printre acestea se numără pâinea de casă cu cartofi, cașcaval, sucuri și gemuri, unt de casă sau brânza maturată.

Județul Covasna are de asemenea înregistrați și 4 producători de Produse Montane, trei dintre aceștia din zona Întorsurii Buzăului și unul din Arcuș. Produsele realizate sub egida mărcii de Produs Montan sunt în majoritate lactate.

Produsul tradițional românesc este, potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, produsul alimentar „fabricat pe teritoriul naţional şi pentru care se utilizează materii prime locale; care nu are în compoziţia lui aditivi alimentari; care prezintă o reţetă tradiţională; un mod de producţie şi/sau de prelucrare şi un procedeu tehnologic tradiţional şi care se distinge de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii”.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.