ECONOMIC 26 ianuarie 2018

Consiliul Concurenței laudă programul de ajutor de minimis de la Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 951 vizualizări

Peste 4 milioane de lei au ajuns la firmele din oraș în cei cinci ani de implementare  

Conducerea Consiliul Concurenței, în frunte cu președintele instituției, Bogdan Marius Chirițoiu și alți membrii ai plenului, s-a reunit joi în județul Covasna pentru bilanțul anual. În cadrul unei conferințe de presă susținută la Centrul de Educatie a Adulților Arcuș, reprezentanții Consiliului au dat ca exemplu pozitiv în regiune programul de ajutor de minimis adresat firmelor din municipiul Sfântu Gheorghe, proiect care a avut încă de la început nevoie de avizul și expertiza Consiliului Concurenței.

 „Aici a fost prima autoritate publică care a demarat aceasta și funcționează. Au început și alte orașe din zonă să aplice acest tip de program”, a spus consilierul de Concurență, László Gyerkó.

Primarul Antal Árpád a explicat în același context că acest program a adus în cei cinci ani de implementare peste patru milioane de lei la bugetele societăților comerciale care au aplicat.

„Consiliul Concurenței este o instituție importantă a democrației și a concurenței libere. Noi, ca administrație publică locală colaborăm cu această instituție în două chestiuni esențiale. Prima se referă la programele de ajutor de minimis, prin care în ultimii cinci ani am acordat peste patru milioane de lei pentru societăți comerciale, IMM-uri. Toate acest ajutoare de minimis au fost acordate prin anumite scheme pe care le-am construit împreună cu reprezentanții Consiliului Concurenței. A doua chestiune, care este foarte importantă, se referă la finanțările prin legea sportului. Încercăm să găsim împreună soluții pentru a finanța sportul de performanță și sportul de masă. Suntem în situația în care cei care au conceput această lege nu au elaborat niște metodologii foarte clare. Sunt foarte multe lucruri interpretabile și e foarte important să găsim împreună soluții pentru ca ulterior să nu avem probleme cu organele de control, pentru că știm că în ultimii ani foarte multe autorități publice locale au avut probleme pe acest domeniu. (...) Sper să găsim soluții. Până acum am primit foarte mult ajutor și multă deschidere din partea acestei instituții. Și astăzi vom avea o ședință unde temele principale sunt cele care se referă la finanțarea sportului, dar evident sunt și alte teme care se referă la programul de minimis”, a spus primarul.

Programul de ajutor de minimis a fost instituit în anul 2013 în scopul sprijinirii mediului de afaceri local, facilitatea fiind acordată după majorarea cu 50% a impozitelor plătite de firme.

 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.