ECONOMIC 18 mai 2020

Cinci milioane de lei pentru firmele din Sfântu Gheorghe care se află în dificultate

de Daniela Luca | 1301 vizualizări

Banii vor putea fi acordați antreprenorilor locali sub forma unui ajutor de minimis

Municipalitatea intenționează să ia câteva măsuri care pot ajuta mediul de afaceri să treacă peste provocările aduse de criza COVID-19. Companiile locale ar putea primi sprijin financiar în valoare totală de cinci milioane de lei, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, primarul   Antal Árpád. 

Edilul a subliniat că în perioada următoare se va pune accent mai mare pe măsurile care ar putea accelera redresarea economică a mediului de afaceri din reședința de județ. Totodată, se ia în calcul și varianta creării unor locuri de muncă noi la nivelul firmelor care aparțin municipalității. 

„Intenția noastră este să avem grijă de firme, să avem grijă de oameni, să nu ajungem în situația în care mulți oameni își pierd locul de muncă. O să vin cu o propunere săptămâna viitoare. Sper că vom putea cumva regândi bugetul orașului în așa fel încât să creăm un fond de cinci milioane de lei pe care să îl folosim pentru a ajuta firmele care sunt în dificultate, respectiv dacă este nevoie la nivelul firmelor care sunt ale municipiului să mai creăm locuri de muncă. Deci dorința mea este să nu fie cu un scor negativ finalul acestei crize în ceea ce privește numărul locurilor de muncă la nivelul municipiului. Vom strânge cureaua în câteva domenii pentru că nu avem cum să nu facem acest lucru, dar așa cum am spus, prioritățile trebuie regândite întotdeauna în funcție de situația în care suntem. Cred că așa cum am procedat în 2009 și 2010 când a fost criza economică și am investit masiv. Asta vom face și în continuare. Suntem în situația fericită în care să avem foarte multe proiecte europene câștigate. Suntem în situația fericită în care nu avem credite, nu are municipalitatea datorii, deci nu avem o povară din acest punct de vedere pe umeri și sunt convins că tot așa, calm, inteligent, vom ieși cu bine din această criză”, a declarat vineri, 15 mai, în cadrul unei conferințe de presă, primarul Antal Árpád.

Acesta a adăugat că sprijinul va fi acordat sub forma unui ajutor de minimis, doar că de data aceasta rata de impozitare care poate fi recuperată va crește de la minim o treime, la minim 40%. 

„Evident gândim și alte scheme de minimis în funcție de ce decizii va lua Guvernul și noi încercăm să ajutăm acolo unde Guvernul nu va ajuta. (...) Încercăm să împărțim aceste sume foarte inteligent. Luăm deciziile împreună cu reprezentanții oamenilor de afaceri din oraș și din județ”, a mai spus primarul. 

Foto: Kocsis-Boldizsár János.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.