ECONOMIC 3 februarie 2023

Ce importă și ce exportă covăsnenii – statistică a Biroului Vamal

de Iulia Drăghici - Taraș | 1010 vizualizări

O statistică a Biroului Vamal pe anul 2022 arată că în județul Covasna valoarea exporturilor a depășit-o pe cea a importurilor. În această perioadă au fost înregistrate aproape 9.500 de operațiuni vamale. 

Dintre acestea, 2.377 au vizat importuri, în valoare de peste 400 de milioane de lei (mai precis 401.042.955 lei), iar 7.055 au fost declarații vamale de export, în valoare de aproape 700 de milioane de lei (693.866.382 lei). 

În ceea ce privește marfa adusă în țară, în ordinea descrescătoare, aceasta este reprezentată în principal de următoarele produse: Cauciuc și articole din cauciuc, Îmbrăcăminte și accesorii îmbrăcăminte, Lemn, articole din lemn, Articole din material plastic, Bumbac, Ape gazeificate cu îndulcitori, Filamente sintetice sau artificiale, Mașini, aparate și dispozitive mecanice, Extracte tanante sau colorante, tanini, pigmenți, lacuri, vopsele. 

Pe partea de export, lemnul și articolele din lemn sunt în fruntea listei. Urmează apoi Articole din materiale plastice, Hârtie și carton, Bumbac, Mașini, aparate și echipamente electrice, Fontă, fier și oțel, Țesături speciale, dantele, broderii, Cauciuc și articole din cauciuc, Vehicule, părți și accesorii ale acestora, Țesături speciale și Articole din fontă, din fier sau din oțel. 

„În cursul anului 2022 au fost aplicate un număr de 15 Procese Verbale de Contravenție, în valoare totală de 8500 lei, din activitatea vamală pentru nedeclararea mărfurilor la intrarea pe teritoriul Uniunii Europene și depășirea termenului de prezentare la Biroul Vamal de destinație”, se mai arată în raportul prezentat de șeful Biroului Vamal Covasna, Teodor Scridon, marți, în cadrul Colegiului Prefectural, respectiv într-o conferință de presă organizată ulterior. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.