ECONOMIC 18 septembrie 2020

Care sunt cele mai prospere companii din județul Covasna

de Daniela Luca | 3152 vizualizări

Gala de premiere „Topul Firmelor” va avea loc pe 1 octombrie, în aer liber 

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna a făcut public cel mai recent bilanț „Topul Firmelor”. Conform datelor înregistrate în 2019, zece cele mai performante companii covăsnene reprezintă 25% din totalul cifrei de afaceri a județului. Catalogului online „Topul Firmelor” va fi lansat la a XXVII-a Gală cu același nume, care va avea loc pe data de 1 octombrie, la  Panorama Boutique Hotel & Event Hall din Sfântu Gheorghe. 

Conform bilanțului prezentat joi, 17 septembrie, în cadrul unei conferințe de presă, fabrica de lapte Brașov SA, cu sediul în Baraolt, continuă să ocupe și în 2020 locul 1 în ceea ce privește cifra de afaceri, care este de aproape 510 milioane de lei. Din urmă vine Bertis SRL, care a înregistrat cifra de afaceri de 222 de milioane, dar și Nexxon SRL din Târgu Secuiesc (170 de milioane de lei). Pe locul 4 se află Producție Zarah Moden SRL din Târgu Secuiesc, cu o cifră de peste 152 de milioane de lei. În top 5 se regăsește și Dunapack Rambox Prodimpex SRL (142 de milioane de lei). 

Ready Garment Tehnology Romania SRL și-a asigurat locul 6 în clasament cu cifra de 133 de milioane de lei și Walor RO SRL – locul 7, cu 123 milioane de lei. 

Locul 8 este ocupat de Int. Transporte Popovici SRL (105 milioane de lei). Hope Sped SRL (91 milioane de lei) se clasează pe locul 9, iar Lucifer SRL pe locul 10, cu o cifră de 90 de milioane de lei.

Președintele CCI Covasna, Edler András-György a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că primele 10 firme covăsnene reprezintă 25% din totalul cifrei de afaceri a județului. În ceea ce privește top 10 firme după profit, acestea reprezintă 18% din totalul profitului din județ, iar primele 10 companii după numărul de salariați, oferă un loc de muncă pentru 20% din totalul angajaților din județul Covasna. 

În total, în Topul Firmelor pe 2019 se regăsesc 813 companii (cele care s-au clasat pe locul 1,2,3 în categoriile lor). 

„Aceste 813 firme reprezintă 70% din cifra de afaceri a județului. Deci firmele care sunt în top performează bine. Reprezintă mai mult de 80% din profitul din exploatare a județului și reprezintă mai mult de jumătate din numărul total al angajaților. Deci firmele din top care s-au clasat pe locurile I,II și III au performanțe bune”, a spus Edler András-György. 

Cifra de afaceri realizată de firmele din Top, în anul 2019, însumează 4,7 miliarde de lei, reprezentând 69,94% din cifra de afaceri realizată pe județ. În economia covăsneană ponderea cea mai mare au avut-o anul trecut serviciile, cu o cotă de 37,63%. 

„Este evenimentul unde sunt cei mai mulți oameni de afaceri pe metrul pătrat”

A XXVII-a ediție a Galei de premiere „Topul Firmelor” va avea loc pe data de 1 octombrie, de la ora 17:00, la Panorama Boutique Hotel & Event Hall de la ieșirea din Sfântu Gheorghe, spre Vâlcele. Înscrierea privind participarea este deschisă și se poate face și online, pe ccicv.ro. 

„Suntem siguri că situația asta mai ciudată cu virusul va afecta și numărul celor care vor participa. Noi în mod obișnuit avem undeva în jur de 180 de persoane. Anul ăsta, dacă ne uităm la reglementări, numărul maxim de persoane care poate fi este de 150 de persoane, adică 100 de persoane afară și 50 înăuntru, dar nu cred că vom ajunge la 150. (...) Nu numai cei care sunt în top ar trebui să participe la Gală, ci ar trebui să participe toți cei care doresc să se întâlnească cu oameni de afaceri de top, cei care au niște idei pe care consideră că ar putea să le discute cu acești oameni de afaceri. Este evenimentul unde sunt cei mai mulți oameni de afaceri pe metrul pătrat”, a mai spus Edler András-György. 

Evenimentul va avea loc în aer libel, iar participanții vor putea admira peisajele dintr-un balon cu aer cald sau vor putea face un tur al împrejurimilor cu ajutorul Segway-urilor (biciclete electrice cu auto-echilibru). 

„Vă veți putea bucura de un moment artistic cu formația de dans popular „Tisztás” din Poian. Muzica ambientală va fi asigurată de Kertész János (pian) și Éltes Áron (saxofon). Invitatul nostru special, Opra Monica, va susține un mini concert acustic inspirat de nume sonore precum Karády Katalin, Edith Piaf, sau Ella Fitzgerald”, transmit organizatorii. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.