ECONOMIC 5 martie 2019

Bugetul pentru ajutorul de minimis acordat firmelor din Sfântu Gheorghe va fi de 1,2 milioane de lei

de Agerpres | 635 vizualizări

Bugetul pentru ajutorul de minimis acordat firmelor din municipiul Sfântu Gheorghe va fi, în acest an, de 1,2 milioane de lei, a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Edler Andras.

Potrivit acestuia, programul iniţiat de CCI în parteneriat cu Consiliul local Sfântu Gheorghe, care prevede returnarea unei părţi din impozitul către bugetul local, funcţionează foarte bine, tot mai multe firme fiind interesate să beneficieze de această facilitate.

„În acest an am mărit suma la 1,2 milioane de lei. Impactul este pozitiv, din ce în ce mai multe firme apelează la acest ajutor de minimis. Procedura este simplă şi este o situaţie din aceasta win-win, de câştig pentru toată lumea. Minimisul a pornit de la majorarea, în 2012, a taxei pe clădiri şi, astfel, am creat posibilitatea firmelor din Sfântu Gheorghe ca să îşi recupereze o parte din aceste taxe şi să o folosească în beneficiul lor, dar, bineînţeles, şi al municipalităţii, în momentul în care vorbim, spre exemplu, despre îmbunătăţirea faţadei unei clădiri”, a declarat, pentru AGERPRES, Edler Andras.

Ajutorul de minimis a fost introdus de către autorităţile locale din Sfântu Gheorghe pentru a stimula mediul de afaceri autohton şi a compensa creşterea cu 50% a impozitelor pe terenurile şi clădirile aparţinând societăţilor comerciale.

Acesta poate fi obţinut pe baza unei cereri depuse la sediul CCI Covasna, iar banii pot fi folosiţi pentru acoperirea unor cheltuieli, cum ar fi dobânzile aferente creditelor sau contractelor de leasing, reabilitarea clădirilor, amenajarea spaţiilor verzi, participarea la târguri şi expoziţii, efectuarea de studii de piaţă, achiziţionarea de echipamente IT, realizarea de pagini web şi altele.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.