ECONOMIC 11 februarie 2020

Apicultorii se întâlnesc la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 3773 vizualizări

Evenimentul este deschis și altor persoane interesate de acest domeniu 

Conferința de apicultură cu tema „Produsele apicole și importanța calității lor în menținerea și recuperarea sănătății” va avea loc sâmbătă, 15 februarie, de la ora 10:00, în sala festivă a Colegiului Național „Székely Mikó” din reședința de județ. La evenimentul organizat de Consiliul Județean Covasna, Asociația AgroSIC și Asociația Crescătorilor de Albine din România, filiala Covasna, sunt așteptați atât specialiștii din domeniul apicol, cât și cei care vor să afle mai multe despre miracolul naturii – mierea. 

„Conferința este deschidă tuturor. Printre invitați este și vicepreședintele Apimondiei – domnul Peter Kozmus. Apomondia este o asociație mondială pentru apicultori. El a avut intenția să vină la noi și să facă  o prezentare și am zis totuși că dacă organizăm ceva, atunci să fie un eveniment deschis și pentru public. Vor fi prezenți și doi doctori în apiterapie și dacă partea profesională îi interesează mai mult pe apicultori, partea de produse și de efecte sau cum trebuie folosite pentru apiterapie va fi mai atrăgătoare și pentru ceilalți. Domnul Kozmus va vorbi în limba engleză, dar se va face traducere în două limbi, în română și maghiară, în funcție de necesități”, ne-a spus președintele Asociației Crescătorilor de Albine din județul Covasna, Deák Mihály. 

Taxa de participare la conferința care va avea loc sâmbătă, 15 februarie, în sala festivă a Colegiului Național „Székely Mikó”, este de 30 de lei. Aceasta se achită fie la fața locului, în ziua evenimentului, de la ora 9:30, fie prealabil în magazinul apicol din Sfântu Gheorghe (str. Gróf Mikó Imre nr.13), între orele 08:00 și 16:00. 

În deschiderea manifestării vor lua cuvântul președintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Covasna, Könczei Csaba și Președintele Asociației Crescătorilor de Albine din județul Covasna, Deák Mihály. 

În intervalul orar 10:15 - 12:00, președintele Societății Române de Apiterapie, dr. Ștefan Stângaciu va vorbi publicului despre produsele apicole și sănătatea umană, după care cercetătorul științific dr. Teodora Colța va prezenta importanța calității produselor apicole în terapeutică și va pune accent pe chimia produselor apicole. 

După o pauză de masă de o oră, de la ora 14:00, Deák Mihály va ține un discurs despre tehnologiile practice în apicultură. Totodată, între 15:30 - 17:00, vicepreședinte Asociației Crescătorilor de Albine din Romania, ing. Răzvan Coman, va susține o prelegere intitulată „Apicultura între 2019-2020”. 

Evenimentul se va încheia cu discuții pe tema tehnologiilor moderne și a marketingului în apicultură, inițiate de vicepreședinte Federației Internaționale a Asociațiilor de Apicultori, Apimondia, dr. Peter Kozmus. 

Asociația Crescătorilor de Albine din România a fost înființată în anul 1958, iar tot în acea perioadă au luat naștere și filialele județene. Asociația Crescătorilor de Albine din județul Covasna are în prezent peste 100 de membri. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.