ECONOMIC 30 ianuarie 2019

APIA: 31 ianuarie, ultima zi pentru depunerea cererilor pentru decontul motorinei

de Daniela Luca | 781 vizualizări

Cererile de plată pentru rambursare se depun la Centrul Județean al Agenției

Cererile de plată pentru acordarea ajutorului pentru motorina achiziționată și utilizată în agricultură în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2018 se pot depune până la data de 31 ianuarie 2019, inclusiv, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, cererile se depun la Centrul Județean APIA, de către administratorul/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de administratorul/reprezentantul legal și este însoțită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

„Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre rata accizei standard și rata accizei reduse (stabilită la 21 de euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,7385 lei/litru”, se arată în comunicatul APIA.  

Toate cererile de plată pentru rambursare, fie pentru sectorul vegetal, zootehnic sau al îmbunătățirilor funciare, trebuie însoțite de o serie de documente ce pot fi consultate pe pagina de internet a APIA.

„Toate documentele depuse în copie vor fi certificate pentru conformitate cu originalul de către solicitantul sprijinului, însușite prin semnătură și vor purta sintagma «conform cu originalul»”, precizează APIA în același comunicat.

Conform datelor de pe site-ul Agenției de Plăți pentru Agricultură, beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei, dar și pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani, dacă în urma controalelor se dovedește că au beneficiat de un ajutor necuvenit.

 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.