ECONOMIC 12 aprilie 2018

ANRM scoate la licitație concesionarea a 7 perimetre de cărbune, 5 de ape minerale sau geotermale, dar și un lac

de Covasna Media | 960 vizualizări

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a scos la licitație, în vederea concesionării, 19 perimetre în vederea exploatării, dintre care două de ape minerale sunt în județul Covasna.

Astfel, în județul Covasna sunt scoase la licitație perimetrele cu ape minerale naturală Catalina Nord și Catalina Hătuita. Pe lângă acestea, mai sunt unul cu apă geotermală (Băile Carpad Arad), un altul cu ape minerale naturale (Maieru - Valea Caselor, în Bistrița Năsăud), iar unul cu ape termale terapeutice (Ocna Șugatag, Maramureș). Un alt perimetru scos la licitație este Lacul Nutași (din Constanța), cu nămoluri terapeutice.

Varianta de concesionare aleasă de ANRM este cea prin concursul public de ofertă. Pe lângă scrisoarea de bonitate (care trebuie să cuprindă mai mulți indicatori precum lichiditate globală, solvabilitate patrimonială, rata profitului brut sau rentabilitate financiară) firmele autohtone care vor să depună oferte sunt obligate să prezinte și “dovada disciplinei financiar-fiscale, prin anexarea, în original sau copie legalizată, a certificatelor constatatoare/adeverințelor, emise de autoritățile/instituțiile publice care administreaz㕠bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, bugetul asigurărilor pentru șomaj, bugetul asigurărilor pentru accidente de muncă și boli profesionale și bugetele locale”.

Sursa - Profit.ro

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.