ECONOMIC 29 iulie 2021

Angajatorii covăsneni se arată interesați să aducă muncitori din spațiul non-UE, potrivit AJOFM

de Iulia Drăghici - Taraș | 1343 vizualizări

La nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna s-a constatat un interes al angajatorilor de a găsi muncitori în afara spațiului Uniunii Europene, a spus miercuri, într-o conferință de presă, directorul Kelemen Tibor. 

Printre locurile de muncă oferite, se numără cele de muncitori necalificați pentru îngrijirea animalelor sau personal de curățenie. 

Este chiar șocant că avem angajatori care ne aduc la cunoștință că vor să aducă personal non-UE, deci din afara Uniunii Europene, pentru activități de tipul: îngrijire animale, femeie de serviciu. (...) Îngrijitor de animale la Zăbala, de exemplu și femeie de serviciu la Ghelința. Nu putem comenta aceste aspecte, atâta timp cât dreptul angajatorului este suprem. Noi față de Imigrări, în situații statistice avem doar patru persoane care au fost angajate, dar între timp și-au pierdut locurile de muncă și nu au mai rămas în județul Covasna. Au lucrat la Ojdula, la prelucrarea lemnului. Erau din Pakistan”, a spus Kelemen Tibor miercuri, într-o conferință de presă. 

Acesta a precizat și că pentru a angaja oameni din afara Uniunii Europene, angajatorii trebuie ca atunci când anunță locul de muncă vacant să facă mențiunea că doresc și angajați non-UE. Rolul AJOFM este să dea angajatorilor o adeverință, pe care angajatorul trebuie să o ducă apoi la Imigrări. 

Sursa foto: jesse-orrico-unsplash

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.