ECONOMIC 19 iulie 2021

Ajutor de minimis de până la 100.000 de euro pentru firmele din Parcul Industrial de la Câmpul Frumos

de Iulia Drăghici - Taraș | 1141 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat schema în cea mai recentă ședință 

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în ședința extraordinară de joi, 15 iulie, schema de ajutor de minimis multianual pentru stimularea investițiilor în cadrul IMM-urilor instalate în Parcul Industrial din cartierul Câmpul Frumos. 

Cuantumul ajutorului de minimis este de maximum 50.000 de euro în cazul acelor IMM-uri care folosesc această sumă cumpărând de la diverși furnizori, nu numai locali, și poate să ajungă la 100.000 de euro, în cazul în care toată suma este folosită pentru cumpărarea de bunuri, servicii sau construcții chiar de la firme locale. Este un program pe trei ani. 5 milioane de lei pe an este suma maximă pe care o vom acorda pentru IMM-uri”, a spus în plenul Consiliului Local, primarul Antal Árpád. 

În documentele oficiale se arată că programul va începe în 2 august. 

Cererile de finanțare vor fi depuse la sediul Camerei de Comerț și Industrie Covasna (Municipiul Sfântu Gheorghe, str. Oltului nr. 17). Cererile de finanțare se pot depune anual, în intervalul 02 august ora 9.00- 30 noiembrie ora 16.00 pentru anul 2021, 10 ianuarie ora 9.00 - 30 noiembrie ora 16.00 pentru anul 2022 și 9 ianuarie ora 9.00 - 16 octombrie ora 16.00 pentru anul 2023. Cererile depuse în afara acestui interval nu vor fi luate în considerare”, se arată în hotărârea, care mai arată și că aprobarea/respingerea cererilor se va efectua în cel mult 30 zile de la data depunerii cererii de finanțare și va fi comunicată pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie Covasna (www.ccicv.ro).

Pot beneficia de acest ajutor întreprinderile mici și mijlocii care îndeplinesc o serie de condiții, printre acestea cele care: au contract încheiat cu SEPSIIPAR SRL (administratorul parcului industrial) pentru închirierea unui teren în cadrul parcului industrial Cartierul Câmpul Frumos, nu au impozite și taxe locale restante la bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe, nu sunt în stare de insolvență; reprezentantul legal al întreprinderii nu a fost supus niciunei condamnări în ultimii 3 ani de nici o instanță de judecată din motive profesionale sau etic profesionale; nu au mai beneficiat de finanțare în cadrul sesiunilor anterioare de programe de minimis pentru stimularea investițiilor în cadrul IMM-urilor instalate în parcul industrial cartierul Câmpul Frumos și altele. 

Autoritățile au anunțat și că „sprijinul acordat în temeiul acestei scheme va fi accesibil IMM-urilor care se confruntă cu dificultăți ca urmare a impactului economic al pandemiei de coronavirus. Scopul schemei este de a ajuta întreprinderile să își acopere nevoile imediate de capital de lucru sau de investiții, astfel încât acestea să își poată continua activitatea”. 

Ideea acestui program a fost prezentată încă din vara anului trecut. 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.