ECONOMIC 22 iulie 2019

AJOFM Covasna: Aproape 300 de locuri de muncă în UE

de Iulia Drăghici - Taraș | 881 vizualizări

Se caută de la muncitori necalificați în grădinărit, montatori de mobilă, electricieni și până la antrenori de gimnastică sau specialiști IT

Persoanele, calificate sau necalificate, care își doresc să muncească în străinătate au la dispoziție aproape 300 de locuri de muncă, anunță Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, prin serviciul de ocupare EURES România. Cele 294 de posturi disponibile sunt în țări ca Olanda, Germania, Austria, Norvegia, Spania, Slovacia, Finlanda, Ungaria, Belgia sau Franța. Se caută de la muncitori necalificați în grădinărit, montatori de mobilă, electricieni și până la antrenori de gimnastică sau specialiști IT. 

Cele mai multe posturi, 136, sunt în Olanda, după cum se precizează  într-un comunicat de presă transmis ziarului Observatorul de Covasna. 

Olanda – 136 locuri de muncă: 40 muncitori necalificați în grădinărit; 20 muncitori în seră de flori; 20 operatori la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare; 20 procesori bulbi de flori; 15 procesori de flori și plante în sere; 11 culegători mere și pere; 10 muncitori în producția de roșii; 1 ajutor la curățenie; 1 bufetier; 1 cameristă;

Germania – 54 locuri de muncă: 6 mecanici; 5 electricieni; 5 preparatori de înghețată; 4 locuri pentru personal în domeniul gastronomiei de sistem; 4 tehnicieni electrician sau electronist; 3 bucătari; 3 recepționeri; 2 ospătari; 2 zidari; 2 șefi de echipă; 1 chef de pârtie; 1 chef de rang; 1 commis de rang; 1 consultant IT; 1 demichef de rang,  dezvoltator software; 1 îngrijitor persoane vârstnice în azil; 1 instalator instalații sanitare, de încălzire și gaz; 1 junior sous chef; 1 lăcătuș; 1 manager recepție; 1 parchetar; 1 specialist IT; 1 sudor; 1 tâmplar; 1 cameristă; 1 Bufetier 1 Ajutor la curățenie.

Austria – 32 locuri de muncă: 30 montatori de mobilă; 2 ReactJS Frontend Developer. 

Norvegia – 18 locuri de muncă: 5 ospătari; 4 mecanici auto; 4 tinichigii auto; 4 vopsitori auto; 1 antrenor de gimnastică ritmică. 

Spania – 15 locuri de muncă: 15 tehnicieni mecanici și electrici la întreținere echipamente.

Slovacia – 12 de locuri de muncă: 12 sticlari. 

Finlanda – 10 locuri de muncă: 10 instalatori de schele. 

Ungaria – 10 locuri de muncă: 5 montatori structuri metalice; 5 sudori.

Belgia – 5 locuri de muncă: 5 lucrători  în agricultură.

Franța - 2 locuri de muncă: 1 bucătar ; 1 șef de sală”, arată comunicatul de presă. 

Aceeași sursă punctează: „Persoanele cu domiciliul în județul Covasna, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna, Strada B-dul Gen. Grigore Bălan nr.14, telefon 0267-312157, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă ȋn străinătate – EURES”. 

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date trebuie să conțină următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul Agenţiei), un Curriculum Vitae, o copie act identitate și o adeverinţă medicală care să menționeze „apt pentru muncă".

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.