ECONOMIC 8 august 2017

24 de primării din județ, finanțate de Oficiul de Cadastru Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1409 vizualizări

Primăriile primesc câte 150.000 de lei pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Covasna a încheiat contracte de finanțare cu 24 de primării din județ pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale.

Unitățile administrativ teritoriale care au încheiat contracte cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară primesc, în 2017, câte 150.000 de lei pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică. Cuantumul a crescut anul acesta, având în vedere că în 2016 fiecare primărie a primit 135.000 de lei pe an.

Totodată, potrivit Legii nr. 7/1996 a cadastrului și a publicității imobiliare, începând cu anul 2017, bugetele sunt multianuale, ceea ce înseamnă că primăriile nu pierd banii dacă nu finalizează lucrările până la sfârșitul anului.

„Procedura de achiziție a serviciilor de înregistrare sistematică va fi organizată de UAT-uri, iar plățile către primării vor fi efectuate după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate. Finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sectoare cadastrale din extravilan și, prin excepție, din intravilan, se realizează în baza unui contract încheiat de UAT cu oficiul de cadastru și publicitate imobiliară de pe raza județului în care se află”, arată un comunicat de presă transmis de OCPI Covasna.

Potrivit aceleiași surse, în prezent, situația lucrărilor de înregistrare sistematică în județul Covasna este următoarea: lucrări finalizate la nivel de sector cadastral: UAT Belin – 1 sector cadastral, UAT Ilieni – 1 sector cadastral, UAT Lemnia – 1 sector cadastral, UAT Sfântu Gheorghe – 1 sector cadastral, UAT Vâlcele – 1 sector cadastral, UAT Zagon – 1 sector cadastral.

Lucrări în derulare la nivel de sector cadastral: UAT Brăduț – 9 sectoare cadastrale, UAT Brețcu – 9 sectoare cadastrale, UAT Chichiș – 13 sectoare cadastrale, UAT Dalnic – 12 sectoare cadastrale, UAT Ojdula – 139 sectoare cadastrale, UAT Vâlcele – 7 sectoare cadastrale, UAT Zagon – 4 sectoare cadastrale.

„Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect o altă sursă de finanțare poate fi și bugetul local”, mai arată comunicatul de presă.

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.