ECONOMIC 21 martie 2018

VIDEO 150 de euro cadou pentru a vizita China Smart Expo din Budapesta

de Iulia Drăghici - Taraș | 837 vizualizări

Camera de Comerț Covasna vrea să devină un liant între antreprenorii locali și furnizorii chinezi

Antreprenorii covăsneni care au nevoie să-și găsească furnizori de încredere din China pot să caute sprijin la Camera de Comerț și Industrie Covasna. Instituția covăsneană are, încă de anul trecut, un parteneriat cu grupul de firme CECZ din Ungaria, al cărui principal obiectiv este facilitarea relațiilor economice dintre China și Europa. Noutatea de anul acesta constă în faptul că CCI Covasna, prin acest parteneriat, pune la dispoziția antreprenorilor care vor să ajungă la sfârșitul lunii mai la China Smart Expo din Budapesta, organizat de CECZ, câte 150 de euro, bani care ar putea acoperi transportul sau cazarea.

A 9-a ediție a China Smart Expo din Ungaria aduce la un loc, în perioada 31 mai – 2 iunie, peste 500 de firme mici și mijlocii din China. Evenimentul este un prilej deosebit pentru antreprenorii din județul Covasna care vor să-și creeze relații de afaceri în mod direct cu antreprenorii din China, mai ales având în vedere acest sprijin financiar oferit de Camera de Comerț Covasna și CECZ.

„Cei care se decid să se deplaseze la această expoziție primesc un sprijin financiar de 150 de euro de la Camera de Comerț și Industrie Covasna, bani care se pot folosi pentru carburanți sau pentru cazare. Singura condiție este ca prin platforma online pe care o avem, întreprinzătorii să își stabilească dinainte șase întâlniri B2B cu furnizorii selectați din cei 500, în domeniul lor de interes”, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, președintele CCI Covasna, Edler András.

Spațiu gratis de prezentare a ofertei pentru cei care vor să exporte în China

China Smart Expo din Budapesta oferă anul acesta, în premieră, și spații de prezentare în mod gratuit pentru cei europeni care vor să exporte bunuri și servicii în China.

„Este primul an în care și cei care doresc să exporte produse în China au posibilitatea ca în cadrul acestui China Smart Expo să primească o suprafață gratuită, să-și prezinte bunurile și serviciile. Cred că e o ocazie bună pentru cei din domeniul turismului, de exemplu, dar nu numai, să meargă și să-și prezinte oferta”, a explicat președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna.

Ideea de a oferi sprijin întreprinzătorilor covăsneni în a-și găsi parteneri de afaceri chinezi de încredere a venit în urma multiplelor solicitări primite de reprezentanții CCI, a mai spus Edler.

„Mă întâlnesc zilnic cu câte un întreprinzător care dorește să importe un utilaj sau diverse produse din China pentru că prețurile de acolo sunt mult mai mici față de ce se găsește în Europa. Totodată avem și această temere deja formată pentru majoritatea dintre noi cu privire la calitatea produselor din această țară. Știm că țara respectivă e mare și sunt foarte multe firme și e foarte dificil să comunicăm cu ei. Pentru un întreprinzător covăsnean este, zic eu, destul de dificil să-și găsească un furnizor de încredere în China fără ajutor. În acest sens, începând cu anul trecut noi avem un parteneriat cu un conglomerat, grup de firme care se numește CECZ (Central European Trading and Logistic Cooperation Zone), care are în spate statul chinez, (...), care are o filială în Ungaria care coordonează tot ce înseamnă Europa Centrală. Avem o bună colaborare cu dânșii. Aceștia sunt specializați cu accesul pe piețele chineze”, a declarat președintele CCI Covasna, care a subliniat că „dacă un întreprinzător dorește să găsească un furnizor din China, atunci vine la noi, zice criteriile de căutare, cam ce dorește și noi putem să îi recomandăm niște firme de încredere cu care poate lua legătura”.

Înscrierile pentru participarea la China Smart Expo au început marți, 20 martie. Alte informații despre subiect sunt disponibile și pe site-ul Camerei de Comerț și Industrie Covasna, www.ccicv.ro.

 

Distribuie articolul:  
|

ECONOMIC

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.