ECOLOGIE 10 noiembrie 2017

VIDEO De ce a modificat Tega modalitatea de transport a deșeurilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 1990 vizualizări

Reprezentanții companiei aduc lămuriri și răspund acuzelor lansate în mediul online de cetățeni

Cea mai mare companie de salubritate din județ, Tega, a introdus, din luna noiembrie, o nouă modalitate de transportare a deșeurilor. O parte din cetățeni s-au arătat nemulțumiți de schimbările implementate, iar reprezentanții companiei dau vina pe comunicarea deficitară. 

Într-o conferință de presă, organizată vineri, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, totodată președinte al Asociației „Eco Sepsi” și directorul general al SC. TEGA SA., Máthé László, au explicat care sunt schimbările, dar ce a rămas la fel după ce s-a implementat noua modalitate de transportare a deșeurilor.

Potrivit acestora, schimbările nu au venit de dragul schimbării, ci pentru a majora rata de colectare a deșeurilor, pentru că altfel, în câțiva ani, tarifele vor crește și mai mult.

„Dacă nu majorăm cantitatea colectată selectiv, atunci va costa pentru autoritatea publică locală sau pentru operator, dar se va răsfrânge asupra populației. A trebuit să schimbăm din mers modalitatea de colectare a deșeurilor”, a spus Tóth-Birtan Csaba, vorbind despre taxele care inevitabil vor fi solicitate României în câțiva ani, conform normelor europene, dacă nu se va ajunge la o anumită rată de colectare a deșeurilor.  

Tot în cadrul conferinței de presă, reprezentanții Tega au răspuns oficial întrebărilor lansate în mediul online de organizația civică „Vocea Comunității”, Civil Hang, legate de nedreptățile pe care Tega le produce cu noua modalitate de colectare. (Detalii AICI). 

În videoclipul următor sunt imagini de la conferința de presă. De asemenea, detalii vor fi publicate și în ediția de luni, 13 noiembrie, a ziarului Observatorul de Covasna.

 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.