ECOLOGIE 21 iunie 2021

Peste 250.000 de kilograme de sticlă colectate de TEGA

de Iulia Drăghici - Taraș | 2996 vizualizări

TEGA S.A. a finalizat prima acţiune de colectare semestrială a deșeurilor electronice și a sticlei din acest an, după exact 4 luni de la începere, în 15 iunie. Cantitatea colectată dă naștere unor noi concluzii.

Directorul TEGA, Máthé László, a declarat: „În perioada similară a anului trecut, am colectat de la 3.357 de gospodării din zonele rurale, iar anul acesta am ajuns la 4.618 de gospodării. Această ultimă cifră poate fi observată și în ceea ce privește cantitatea de sticlă colectată: anul trecut s-au colectat 185.276 kg de sticlă în această perioadă, iar anul acesta această cantitate a fost de 251.065 kg. Nu există niciun motiv să ne plângem, oamenii sunt atenți și colectează selectiv. Colegii mei mi-au spus deja că mai multe persoane au întrebat când vom începe a doua rundă.”

În ceea ce privește cifrele, colectarea deșeurilor electronice este pe o tendință descendentă: anul trecut de la 3.015 persoane am colectat 155.764 kg, iar anul acesta am avut cu aproape 1.000 de persoane mai puțin, 2.084 de persoane profitând de această oportunitate, fiind colectate 90.135 kg. Potrivit directorului TEGA, există mai multe explicaţii pentru această situaţie: în primul rând, înlocuirea diverselor aparate electrocasnice, a televizoarelor și a computerelor nu este un proces cu o frecvenţă foarte mare, iar în al doilea rând, există mai multe campanii naționale similare, astfel încât aparatele vechi valorează bani în unele cazuri.

De asemenea, a fost colectată o cantitate importantă de deșeuri voluminoase, fiind strânse 272 de tone de mobilier, anvelope uzate, saltele, geamuri și textile. Colectarea sticlei și a deşeurilor va fi reluată pe 12 iulie, începând cu Bixad. Lista exactă a localităţilor și a datelor va fi disponibilă pe site-ul www.tega.ro.

Sursa: comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.