ECOLOGIE 29 decembrie 2021

Tega face apel la șoferi: lăsaţi loc pentru mașinile de colectare a deşeurilor atunci când parcați

de Iulia Drăghici - Taraș | 1542 vizualizări

Societatea de salubritate TEGA lucrează atât de Crăciun, cât și de Anul Nou, însă de multe ori, între 25 și 26 decembrie, acţiunea de colectare a deşeurilor a fost imposibilă din cauza mașinilor parcate.

Suntem conștienți că sunt unele străzi din Sfântu Gheorghe unde este foarte greu să găsești un loc de parcare. Înțelegem, de asemenea, că în astfel de momente locuitorii nu își părăsesc casele și, din aceste motive, parchează acolo unde nu ar face-o altfel: problema este că, dacă nu există suficient spațiu în jurul containerelor sau al punctelor de colectare, colegii noștri nu pot colecta gunoiul”, a explicat directorul TEGA, Máthé László.

În cazul containerelor semiîngropate, se folosesc macarale speciale pentru a le ridica, dar acest proces necesită mult spațiu. Dacă cineva parchează prea aproape de container, fie brațul macaralei nu va încăpea, fie containerul va atinge mașina, ceea ce reprezintă o operaţiune impracticabilă. În cazul punctelor de colectare închise, pubelele cu roți sunt aduse mai aproape de camionul de colectare, dar şi aici au existat două tipuri de probleme: una a fost că ușa punctului de colectare nu a putut fi deschisă corespunzător, astfel încât pubela nu încăpea, iar cealaltă a fost că mașinile erau parcate atât de aproape una de cealaltă încât nu era posibil să se ruleze pubela printre ele.

„Vrem să evităm ca locuitorii să fie întâmpinați de un container plin atunci când duc gunoiul. Vom lucra până la Anul Nou, așa că rugăm toți locuitorii să se asigure că colegii noștri au acces la pubele. Dacă deșeurile dumneavoastră nu sunt colectate, toată lumea va avea probleme. Am încredere în bunul simț al oamenilor, mai ales în astfel de situații”, a mai declarat directorul TEGA.

Sursa: comunicat de presă. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.