Solicitări record în programul „Un pom pentru generația următoare”
Cu toate că planul inițial viza distribuirea a maximum 2.000 în de pomi autohtoni, cererile au depășit 5.100 de bucăți
Programul „Um pom pentru generația următoare” al Fundației Comunitare Covasna se bucură de un succes răsunător la ediția din acest sezon. Solicitările venite din partea cetățenilor au depășit numărul de 5.100 de pomi autohtoni, spun reprezentanții Fundației, în condițiile în care fondul stabilit era de maximum 2.000 de bucăți.
Astfel, pentru a răsplăti interesul față de acest program, Fundația Comunitară Covansna a implicat în proiect și solicitanții.
„La apelul de proiect au sosit foarte multe aplicații, depășind cu mult fondul disponibil. Din acest motiv, la luarea deciziei, un element important a fost faptul că localitatea respectivă este de acord sau nu, să susțină puieții care depășesc fondul disponibil, sub formă de aport propriu. Astfel fondul de 2000 de puieți asigurați de fundație, practic va fi de 3400 cu ajutorul aportului propriu, și prin acesta mai multe familii vor beneficia de puieți de pomi fructiferi autohtoni.
Totodată, având în vedere calitatea și fundamentarea aplicațiilor primite, Fundația a hotărât că va satisface toate cererile și va asigura puieții în două tranșe: anul acesta va sprijini o parte din acestea, cele mai mari, iar anul viitor va sprijini restul, din fondul anului 2019.
Anunțul rezultatelor este în curs, lista detaliată este pe site- ul fundației.
Totalizând: în anul 2018 vor beneficia de puieți de pomi fructiferi autohtoni 9 localități, cu un total de 2087+1400 buc., iar în anul 2019 vor primi deocamdată 12 localități 1630 buc”, arată un comunicat de presă transmis vineri de organizația covăsneană.
Printre localitățile care participă anul acesta și în 2019 la program se numără: Lemnia, Lunga, Țufalău, Ghidfalău, Tălișoara, Bodoc, Harale, Sita Buzăului, Micfalău, Mereni, Zălan, Micloșoara, Herculian, Estelnic, Căpeni, Racoșu de Sus,Biborțeni, Bodoș, Zăbala, Ozun și Barcani.
Proiectul „Un pom pentru generaţia următoare” se află la a patra ediţie. Până anul acesta circa 8.500 de pomi au fost distribuiţi la familii din întreg judeţul. Fundaţia Comunitară Covasna a mai subliniat că acest program se va derula pe o durată de cel puţin 10 ani, timp în care vor fi distribuiţi puieţi de pomi fructiferi autohtoni în fiecare localitate din judeţ.