ECOLOGIE 17 martie 2021

Sfântu Gheorghe se alătură inițiativei „Vinerea Verde”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1666 vizualizări

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi instituţiile subordonate se implică în campania lansată de Ministerul Mediului sub genericul „Vinerea verde. Stop! Azi, maşina stă pe loc!”.

Startul campaniei a fost dat săptămâna trecută la nivel central printr-o mobilizare fără precedent. Astfel, se doreşte ca în fiecare vineri minim un sfert dintre angajaţii fiecărei instituţii publice din România să vină la locul de muncă altfel decât cu autoturismele personale.

În acest sens, Primăria Sfântu Gheorghe face un apel la cât mai mulţi locuitori să se alăture acestei campanii şi să aleagă metode de transport alternative în fiecare zi de vineri.

Prin acest demers Ministerul Mediului doreşte să instaureze în România „Vinerea Verde!”, programul naţional prin care în fiecare zi de vineri a săptămânii să încurajeze populaţia să opteze pentru mijloace de transport alternative (biciclete, transportul în comun, mersul pe jos).

Sub acest concept, Ministerul Mediului va promova şi un plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite de biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau mersul pe jos, de cât mai mulţi români.

România se confruntă de mai mulţi ani cu poluarea aerului în mediul urban, aceasta fiind una din provocările de mediu faţă de care toate instituţiile statului trebuie să intensifice eforturile pentru a reda sănătatea şi calitatea vieţii în marile oraşe ale ţării.

Dintre cauzele poluării aerului, transportul rutier este cea mai periculoasă, pentru că emisiile au loc la nivelul solului, foarte aproape de oameni.

Provocarea este cu atât mai mare cu cât maşina personală a devenit, pentru cea mai mare parte dintre noi, o soluţie de deplasare zilnică. În acest context, apare nevoia de a stimula populaţia să opteze cât mai des pentru moduri de deplasare alternative, cu emisii scăzute.

Sursa: Comunicat de presă, Primăria Sfântu Gheorghe. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.