ECOLOGIE 5 mai 2021

Pui de urs salvat, după ce a fost lovit de mașină în zona Târgu Secuiesc

de Iulia Drăghici - Taraș | 3761 vizualizări

Un urs de un an și câteva luni a fost salvat miercuri, după ce a fost accidentat, cel mai probabil de o mașină, în zona Târgu Secuiesc, anunță Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) din Focșani, care a preluat animalul în vederea tratării și reintegrării în natură.

„În timp ce unii împușcă urșii noi ne chinuim să-i salvăm!

Astăzi abia ce am primit de la Covasna un urs lovit probabil de o mașină lângă Târgu Secuiesc!

Tranchilizat, ursul de un an și câteva luni a fost transportat cu ajutorul colegilor de la APM Covasna la Centrul pentru Reabilitarea Faunei Sălbatice - ACDB de la Focșani, unde va fi tratat în vederea reintegrării în natură!

Sperăm însă să nu crească pentru a fi împușcat și el!”, au scris, pe pagina de Facebook, reprezentanții ACDB.

Din păcate, în ultima perioadă sunt tot mai multe cazuri de urși accidentați de mașini. Săptămâna trecută, un alt pui de urs a fost găsit, de această dată fără viață, pe marginea unui drum din zona localității Micfalău, a anunțat atunci Garda de Mediu Covasna. Autoritățile au constatat că animalul a fost lovit mortal de un autoturism. Cazuri similare s-au înregistrat și în anii trecuți. De exemplu, în 10 decembrie 2020 a fost identificat un alt urs decedat, în zona Tălișoara, mort tot din cauză că a fost călcat de mașină.

Vara trecută, în august, un urs de doar șase luni a fost lovit mortal de mașină tot în zona Micfalău. Tot anul trecut, autoritățile informau că un alt urs a fost găsit decedat la Bixad, lângă o cale ferată, după ce a fost lovit de un tren.

Sursă foto: Facebook/ ACDB.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.