ECOLOGIE 7 decembrie 2021

Protecția mediului: amenzi de aproape 640.000 de lei în județul Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1105 vizualizări

Ce mai arată bilanțul celor 11 luni ale anului 2021 al Gărzii de Mediu Covasna

Un bilanț al activității Gărzii de Mediu din județul Covasna arată că în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2021, în urma celor 315 controale, s-au aplicat 78 sancțiuni principale, respectiv 27 avertismente şi 51 amenzi contravenționale, în valoare totală de 638.800 lei.

În timpul controalelor efectuate în perioada menționată, au fost constatate următoarele neconformități: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, transportul deșeurilor fără a deține formulare de încărcare/descărcare deşeuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis luni redacției Observatorul de Covasna. 

Pe lângă amenzi și avertismente, comisarii de mediu au suspendat anul acesta activitatea a nouă societăți și au confiscat patru bunuri (trei căruțe  și o autoutilitară), au înaintat o sesizare către organele de cercetare penală, o propunere de suspendare a actelor de reglementare.

Aceeași sursă arată că din cele 315 inspecții planificate şi neplanificate, cele mai multe, 82, au fost pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele reglementare, dar și că alte 53 au fost realizate în urma unor sesizări. 

Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamațiilor”, mai transmite instituția. 

În cursul anului 2020, Garda de Mediu Covasna a efectuat în total aproape 350 de inspecții, în urma cărora au fost aplicate 74 sancțiuni în valoare totală de 950.800 lei. Suma a fost aproape dublă față de 2019 când s-au aplicat amenzi în valoare totală de 530.500 de lei.

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.