ECOLOGIE 26 octombrie 2021

Proiect de peste 5 milioane de lei pentru arii protejate din județ

de Iulia Drăghici - Taraș | 3266 vizualizări

Județul Covasna a început demersuri pentru obținerea a peste 5 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, pentru un proiect care vizează ariile protejate Munții Bodoc-Baraolt și Dealul Ciocaș-Dealul Vițelului. Consiliul Județean (CJ) Covasna a aprobat în ședința ordinară a lunii octombrie, participarea, în parteneriat cu Asociația Vinca Minor, în POIM. 

Cu alte cuvinte, CJ Covasna a anunțat în cadrul ședinței ordinare a lunii octombrie, că va depune un proiect în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM), Axa Prioritară 4 – Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversităţii, monitorizarea calităţii aerului şi decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivului Specific (OS) 4.1 „Creșterea gradului de protecție şi conservare a biodiversităţii şi refacerea ecosistemelor degradate”. Acesta se va numi „Revizuirea Planurilor de management ale ariilor protejate Munții Bodoc-Baraolt și Dealul Ciocaș-Dealul Vițelului”. 

Obiectul proiectului este revizuirea Planurilor de management ale ariilor protejate Munții Bodoc-Baraolt și Dealul Ciocaș-Dealul Vițelului. Planurile de management pentru aceste arii naturale protejate au fost elaborate în anul 2016 fiind aprobate prin Ordinul nr. 1.643/2016 privind aprobarea Planului de management al sitului Natura 2000 ROSPA0082 Munţii Bodoc Baraolt și Ordinul nr. 997/2016 privind aprobarea Planului de management al sitului Natura 2000 ROSCI0056 Dealul Ciocaș-Dealul Vițelului.

Având în vedere cele de mai sus expuse, se impune depunerea proiectului „Revizuirea Planurilor de management ale ariilor protejate Munții Bodoc-Baraolt și Dealul Ciocaș-Dealul Vițelului”, în parteneriat cu Asociația Vinca Minor.

Valoarea totală a proiectului „Revizuirea Planurilor de management ale ariilor protejate Munții Bodoc-Baraolt și Dealul Ciocaș-Dealul Vițelului”, este în cuantum de 5.180.353 lei, inclusiv TVA, la care părțile nu vor avea contribuție proprie”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre adoptat joi de consilierii județeni. 

În același document se mai notează și că sumele care se vor ivi din cheltuieli conexe și neeligibile se vor asigura de CJ, 90%, și Vinca Minor, 10%. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.