ECOLOGIE 24 august 2017

Premieră la Ozunca-Băi: festival de muzică, în numele iubirii și al reciclării

de Iulia Drăghici - Taraș | 1560 vizualizări

„Voice of Nature” are loc în perioada 25–27 august, în satul aparținător comunei covăsnene Bățani

Un grup de aproape 30 de tineri organizează în județul Covasna, mai exact în satul Ozunca-Băi din Bățani, un festival de muzică și activități recreative, cu scopul de a promova grija pentru mediul înconjurător.

Evenimentul, la care sunt așteptate să ia parte zilnic circa 400 de persoane, este o premieră nu doar pentru județul nostru, ci și la nivel național, dat fiind faptul că prima ediție, de anul trecut, de lângă munții Făgăraș, a fost una mai degrabă privată.

Trupe cunoscute de pasionații de muzică electronică, rock și nu numai vor concerta în acest sfârșit de săptămână în satul Ozunca-Băi. „Extratereștrii secui” de la Zempöl Offchestra, dar și Korai Trancemission, cu o experiență de 27 ani pe piața muzicală și concerte cu peste 25.000 de spectatori, și Tündérground se numără printre cei care vor cânta, în acest sfârșit de săptămână, în satul covăsnean din comuna Bățani.

De asemenea, cei prezenți vor putea asculta muzica prezentată de 21 de DJ, dar și să ia parte la diverse workshopuri (lucru cu materiale din piele, tatuaje, energie din natură, design de biciclete), să vadă spectacole de jonglerii cu foc, să participe la ateliere de schimbat idei, la sesiuni de yoga (cu Dana Nedelcu din București), terapie prin masaj și reflexologie. Organizatorii vor pune la cale și activități dedicate special copiilor.

Spațiul unde va avea loc festivalul Voice of Nature este împărțit în patru locații: scena pentru muzica de seară, piscina pentru discoteca din timpul zilei, zona de relaxare și zona de ateliere și expoziții.

„De ce facem festivalul? Ca să ne unim în numele iubirii și în iubirea naturii, să dansăm, să încercăm să avem grijă de natură și să reciclăm”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, organizatoarea Ambrus Orsi.

Cine sunt organizatorii?

Despre echipa de organizare a evenimentului, aceasta ne-a spus: „Suntem un grup de prieteni. Unul dintre noi a visat să organizeze un astfel de festival încă de când era copil. Astfel, am hotărât cu toții să facem parte din visul lui. Suntem 12 organizatori și încă pe atâția voluntari. Doi dintre aceștia sunt din afara țării, respectiv din Spania și din Anglia”.

Ediția covăsneană a festivalului este una specială pentru organizatori

Voice of Nature nu este la prima ediție, însă evenimentul de anul acesta este special din mai multe puncte de vedere, spun organizatorii.

„Este a doua ediție a festivalului. Evenimentul de anul trecut a fost mai micuț și a fost organizat într-un mediu privat, unde lumea era invitată. Atunci au luat parte în jur de 170 de oameni, a fost o singură scenă și o atmosferă familiară. Anul trecut, am organizat evenimentul lângă munții Făgăraș, în satul Hălmeag, în curtea unui prieten. Evident, și din cauza distanței, și din cauză că am vrut un eveniment mai mare, am decis să schimbăm locația. Am căutat un loc care să fie înconjurat de natură și care să aibă apă pentru făcut baie. Așa am găsit locația din Ozunca-Băi. Când am vizitat locul, a fost iubire la prima vedere. Spațiul are o energie foarte puternică. Se numește și «Valea Iubirii»”, ne-a mai spus Ambrus Orsi, precizând că la această ediție sunt așteptate, zilnic, între 300 și 400 de persoane.

Publicul țintă al evenimentului

Publicul țintă al acestui eveniment este unul divers, însă are câteva puncte comune: „Festivalul îi așteaptă pe oamenii cărora le place genul de muzică pe care îl vom avea. Evident, vorbim de o gamă foarte colorată: muzică electronică mai sofisticată, de la trip hop, deephouse, balkanbeats și altele. De asemenea, aici le va plăcea și oamenilor care sunt interesați în a crea o comunitate a celor care respectă natura și care au intenția de a schimba orice pentru un viitor mai sănătos și frumos. În ceea ce privește mâncarea, o să avem opțiuni vegane si vegetariene”, spun organizatorii.

Accesul, pe bază de bilete

Accesul la Voice of Nature se face pe bază de bilet de intrare. Până miercuri, acestea puteau fi achiziționate la prețul de 75 de lei de la mai multe localuri din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș sau Cluj-Napoca, dar și on-line de pe bilete.ro.

De vineri, acestea pot fi achiziționate la fața locului. Abonamentul pentru cele trei zile va costa 100 de lei, iar pentru câte o zi, prețul este de 50 de lei de persoană.

Alte detalii despre eveniment și despre artiștii care vor concerta în weekend la Ozunca-Băi sunt disponibile pe pagina de Facebook „Voice of Nature”.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.