ECOLOGIE 8 aprilie 2022

Peste 300.000 de lei, valoarea amenzilor aplicate de Garda de Mediu Covasna în primele trei luni ale anului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1042 vizualizări

Cuantumul amenzilor aplicate de Garda de Mediu Covasna în perioada 1 ianuarie-31 martie 2022 se ridică la 308.500 de lei, arată un bilanț trimis redacției Observatorul de Covasna. În luna martie s-au aplicat sancțiuni în valoare de 85.000 de lei. 

Ca urmare a acţiunilor de inspecţii realizate, au fost aplicate 31 sancţiuni principale, respectiv: 9 avertismente şi 22 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 308.500 lei. Totodată, a fost suspendată activitatea a patru societăți. Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, se mai arată în comunicatul de presă al Gărzii de Mediu Covasna. 

Printre neconformitățile sesizate în urma controalelor se găsesc lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, neasigurarea colectării separate a deșeurilor, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor și altele. 

Un alt raport, care include activitatea pe întreg anul 2021 al Gărzii de Mediu Covasna, a arătat că pentru neregulile constatate în cele 336 de inspecții, planificate și neplanificate, derulate în această perioadă, au fost aplicate 85 de sancțiuni, dintre care 30 de avertismente și 55 de amenzi. Valoarea totală a acestora s-a ridicat la 666.700 de lei.

Toate acestea, în condițiile în care la nivelul Gărzii de Mediu Covasna sunt doar două echipe de comisari. 

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.